CRISI MIGRATÒRIA A LA UE

Grècia i Luxemburg escenifiquen amb gran pompa la reubicació de 30 refugiats... dels 160.000 que s'han de traslladar

Al ritme a què els Governs europeus fan aquests trasllats es trigaria 136 anys a completar les reubicacions pactades a la UE

El president del Parlament europeu, Martin Schulz, i el primer ministre grec, Alexis Tsipras, es fan una foto amb els refugiats traslladats a Luxemburg.

El president del Parlament europeu, Martin Schulz, i el primer ministre grec, Alexis Tsipras, es fan una foto amb els refugiats traslladats a Luxemburg. / AFP / ANDREA BONETTI

1
Es llegeix en minuts

El Govern de Grècia ha reubicat aquest dimecres a Luxemburg 30 refugiats arribats a les seves illes. Es tracta de sis famílies, quatre de sirianes i dues d'iraquianes. Entre aquests refugiats hi ha una dona embarassada i dos menors amb discapacitat.

El trasllat ha estat envoltat d'una gran pompa perquè, abans d'agafar l'avió, els refugiats han participat en una cerimònia amb el primer ministre grec, Alexis Tsipras, el president del Parlament Europeu, Martin Schulz, i el titular d'Exteriors luxemburguès, Jean Asselborn.

Aquestes 30 persones formen part de les 98 que Grècia ha aconseguit reubicar fins ara en el marc dels acords dels països de la UE.

REPARTIMENT ENTRE ESTATS

Notícies relacionades

Segons aquests pactes, els estats membres han d'acollir 160.000 refugiats arribats principalment a Grècia i a Itàlia. Al ritme actual, de 98 refugiats al mes, es trigaria 136 anys a completar aquesta reubicació.

Tenint en compte que només el 2015 han entrat en territori de la UE, segons ACNUR, 744.000 refugiats, la lentitud d'aquest procés de reubicació queda encara més manifesta.