Egipte anuncia que tanca la tomba de Tutankamon per restaurar-la

El ministre d'Antiguitats ha comunicat que es faran treballs de manteniment per assegurar la preservació del lloc

1
Es llegeix en minuts

La tomba del faraó Tutankamon, ubicada a la vall dels Reis, un dels grans atractius turístics d'Egipte, tancarà les portes al públic per treballs de restauració conservació del lloc, segons ha comunicat el ministre d'Antiguitats aquest diumenge.

Les autoritats egípcies han decidit tancar la tomba, descoberta per l'arqueòleg britànic Howard CarterHoward Carter el 1922, per "preservar-la i protegir-la", ja que es tracta "d'un dels llocs més importants d'Egipte", ha assegurat el ministre Mamdug Eldamati

La tomba del jove faraó, que va morir el 1324 aC als 19 anys , va ser una de les grans troballes de l'egiptologia. Els tresors que es van trobar a la cambra funerària, el més destacable dels quals va ser el sarcòfag d'or, i la suposada maledicció que va caure sobre els arqueòlegs que la van descobrir, van convertir  aquest rei en un dels més famosos de la història.

Entre els treballs de restauració, es preveu que es canviï el terra de la tomba, però el ministre no ha especificat quant temps estarà tancada.

RESTAURACIÓ BARROERA

Notícies relacionades

La necròpolis de la vall dels Reis, a prop de la ciutat de Luxor, s'ha convertit en un gran museu a l'aire lliure ple de tombes i temples de l'antic Egipte, mostres de la seva cultura i art.

Al mes de gener, la màscara d'or de Tutankamon va ser notícia quan, durant un dels treballs periòdics de restauració d'aquesta peça d'incalculable valor, se'n va desprendre la barba i els especialistes al servei del Museu Egipci del Caire van utilitzar pega per arreglar-la i van deixar restes visibles.