LÍDER XENÒFOB

Jean Marie le Pen crea un nou partit després de ser expulsat de l'FN

"No us deixaré orfes", ha dit l'històric polític ultradretà de 87 anys

Jean-Marie Le Pen, durant la seva intervenció en el míting de l’FN a Marsella, aquest dimarts.

Jean-Marie Le Pen, durant la seva intervenció en el míting de l’FN a Marsella, aquest dimarts. / FRANCK PENNANT (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Jean Marie Le Pen, fundador del Front Nacional (FN) francès i expulsat d'aquest partit per la seva filla, Marine Le Pen, ha anunciat aquest dissabte la creació d'una nova formació política.

La presentació del nou partit, que es dirà 'Blau-Blanc-Vermell' pels colors de la bandera francesa, ha fet ombra a la trobada anual de l'FN de Marine Le Pen a Marsella.

"No sereu orfes", ha dit Jean Marie, de 87 anys, a un grup de seguidors a la ciutat. "Nosaltres podem actuar d'una forma similar a l'FN, encara que no siguem part del partit".

La seva filla, l'actual presidenta de l'FN, una formació marcadament xenòfoba, ha menyspreat la decisió del seu pare. "Tothom és lliure de fer el que vulgui fora del Front Nacional. No és cap problema", ha dit als periodistes. 

UN ANY ENFRONTATS

Els problemes de Marine amb el seu pare real i polític van començar l'abril de l'any passat, quan Jean Marie va defensar que les cambres de gas durant la Segona Guerra Mundial eren "un detall de la història".

Notícies relacionades

Davant aquest comentari, l'actual presidenta de l'FN, seguint una campanya destinada a suavitzar el discurs del partit, va reprendre públicament al seu pare. A partir d'allà, la seva relació s'ha anat enterbolint fins que, fa un mes, Le Pen filla va expulsar del Front Nacional el seu pare.