VIOLÈNCIA AL PRÒXIM ORIENT

Presumptes colons jueus incendien dues cases i maten un bebè palestí a Cisjordània

El germà de 4 anys del nen i els seus pares han resultat ferits en l'atac

Presumptament, uns colons israelians han atacat la vivenda i han causat la mort del bebè. / periodico

2
Es llegeix en minuts
ANA ALBA / JERUSALEM

Un grup de presumptes colons jueus han matat aquesta matinada un bebè palestí i han ferit el seu germà de 4 anys i els seus pares en un atac al poble de Duma, a prop de la ciutat de Nablus, al nord de Cisjordània, territori ocupat per Israel des del 1967.

Segons Ghasan Douglas, responsable de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP) encarregat dels assentaments jueus a la zona nord de Cisjordània, diversos colons han llançat bombes incendiàries contra dues cases i han escrit en hebreu, amb esprai, en una paret: "Venjança" i "llarga vida al Messies".

Diversos testimonis han explicat que la casa ha començat a cremar i els seus ocupants, que estaven dormint, no han pogut reaccionar a temps. A més, la falta d'electricitat ha dificultat encara més que es poguessin salvar.

CREMAT VIU

Segons l'Exèrcit israelià, els colons han cremat viu amb les seves bombes el bebè, d'un any i mig, Ali Saad Daobasa. El seu germà, Ahmad, i els seus pares, Saad i Reham, han resultat ferits i han sigut traslladats a un hospital de Nablus.

Segons un testimoni, el pare de família, Saad, ha pogut rescatar la seva dona i el seu fill de 4 anys, però no el petit Ali, que hauria sigut el primer membre de la família afectat per les flames.

Un veí de Duma ha explicat que ha vist quatre colons fugint de la zona de les dues cases atacades i que diversos veïns els han perseguit sense èxit. Segons aquest testimoni, els colons, que han trencat les finestres de les cases abans de llançar les bombes, han fugit cap a l'assentament jueu de Maaleh Efraïm.

L'EXÈRCIT BUSCA ELS AGRESSORS

"Durant la nit, les Forces de Defensa d'Israel (IDF) han rebut informacions que dues cases havien sigut incendiades al poble de Duma (…) Com a resultat de l'incendi, un nen palestí ha mort i tres membres de la seva família han resultat ferits en estat crític", ha informat l'Exèrcit israelià en un comunicat.

Notícies relacionades

"Les forces de les IDF estan operant a la zona per localitzar els sospitosos de l'atac. La investigació preliminar suggereix que els sospitosos han entrat al poble a primera hora del matí, han incendiat les cases i han escrit grafits en hebreu", ha confirmat el comunicat militar.

"Aquest atac contra civils palestins és un acte de terrorisme barbàric. S'està portant a terme una investigació per trobar els terroristes i portar-los davant la justícia", ha afirmat el portaveu de l'Exèrcit israelià, Peter Lerner. "Les IDF condemnen rotundament aquest atac deplorable i han augmentat els seus esforços a la zona per localitzar els responsables", ha assegurat.