sinistre als alps francesos

Lufthansa ofereix 25.000 euros per cada víctima alemanya en l'accident de Germanwings

Aquesta indemnització es pagaria al marge dels 50.000 euros entregats en un primer moment després de la catàstrofe als familiars

Algunes famílies titllen d'"indignant" l'oferta

1
Es llegeix en minuts

Els advocats de diverses de les víctimes alemanyes de l'avió de Germanwings que es va estavellar als Alps francesos al març han explicat que Lufthansa ha ofert una indemnització de 25.000 euros per cada víctima mortal, als quals s'afegirien 10.000 euros per als familiars més pròxims, com pares, fills o parelles. 

Aquesta indemnització es pagaria al marge dels 50.000 euros entregats en un primer moment després de la catàstrofe als familiars.

En declaracions a mitjans germànics, diversos dels advocats han qüestionat la indemnització i Elmar Giemulla, lletrat que representa 34 famílies, ha titllat l'oferta d'"indignant". Els casos de les víctimes d'una altra nacionalitat s'abordaran segons la legislació de cada país d'origen.

Al marge d'aquestes indemnitzacions, Lufthansa ha informat de la creació d'un fons de 7,8 milions per recolzar a llarg termini l'educació dels nens i joves que han perdut els pares en la tragèdia, quan el 24 de març el copilot Andreas Lubitz va estavellar un Airbus 320 als Alps francesos.

Des d'un altre fons, que durarà tres anys i que estarà dotat anualment amb dos milions d'euros, es finançaran projectes de suport a les víctimes, que seran seleccionats per una comissió que es crearà els pròxims mesos.

A més, ha explicat l'aerolínia, els pròxims mesos s'aixecaran monuments en memòria de les víctimes en quatre dels llocs vinculats al sinistre.

Un se situarà a l'aeroport de Barcelona, un altre a la seu de Germanwings a Colònia, un tercer a les proximitats de Le Vernet, el poble francès pròxim al lloc de la catàstrofe, i l'últim a la localitat alemanya de Haltern.

Notícies relacionades

A proposta dels familiars de les víctimes d'aquesta petita ciutat, que va perdre 16 adolescents en la tragèdia aèria, s'han plantat arbres com a record.