PATRIARCA DE LA ULTRADRETA FRANCESA

Jean-Marie Le Pen, hospitalitzat per un problema cardíac

"Ha tingut una operació benigna i no hi ha raons per preocupar-se", diu la seva filla Marine

Le Pen (esquerra) amb la seva néta Marion, el març del 2010.

Le Pen (esquerra) amb la seva néta Marion, el març del 2010. / REUTERS / ERIC GAILLARD

1
Es llegeix en minuts

El líder històric de l'extrema dreta francesa, Jean-Marie Le Pen, en el centre aquests dies d'una profunda crisi política i familiar, ha explicat aquest dijous que ha sigut hospitalitzat per "un petit problema cardíac".

"Tot va bé, estic al llit. Tinc l'oportunitat de descansar. Es tracta d'un petit problema cardíac, res greu. La bèstia és sòlida", ha assegurat Le Pen per telèfon a l'agència AFP, entre rialles encara que amb veu fatigada.

¿Quan sortirà? "No ho sé, depèn dels metges", ha afegit el patriarca dretà, de 86 anys, que va cedir les regnes del Front Nacional (FN) a la seva filla Marine el 2011.

Marine Le Pen ha declarat a l'agència Reuters que el seu pare està bé: "Està bé, ha tingut una operació benigna i no hi ha raons per preocupar-se", ha dit Marine al quarter general de l'FN.

"Està hospitalitzat. No té res greu", havia indicat prèviament una font del seu partit, mentre que una altra recordava els recents "xocs emocionals" soferts pel patriarca.

CRISI AL FRONT NACIONAL

A principis d'abril, Jean-Marie Le Pen va suscitar una violenta crisi en el si del partit amb les seves propostes sobre la Shoah (Holocaust) i la immigració, que han soscavat l'estatègia de "desdemonització" liderada per la seva filla després d'arribar al cim de l'FN.

Evocant un "suïcidi polític", Marine va obrir divendres passat un procediment disciplinari contra el seu pare, que hauria de ser convocat a finals d'aquest mes davant el comitè executiu del partit per a possibles sancions.

RENÚNCIA EN FAVOR DE LA SEVA NÉTA

Notícies relacionades

Per suavitzar tensions, el patriarca va renunciar dilluns a postular-se per a una candidatura al sud-est francès en les pròximes eleccions regionals, cedint el seu lloc a la seva néta Marion Maréchal-Le Pen, de 25 anys.

A més, un incendi va devastar totalment a finals de gener la casa de Jean-Marie Le Pen, que va resultar lleugerament ferit a la cara i l'espatlla a l'intentar escapar-se de les flames.