DESPRÉS DE LA MASSACRE DE GARISSA

Mor un estudiant kenyà arran d'una allau humana a la Universitat de Nairobi

100 persones més han resultat ferides pel pànic creat per una avaria elèctrica

Una estudiant mira a través d’una finestra a la residència de dones del campus de Kikuiu, a Nairobi.

Una estudiant mira a través d’una finestra a la residència de dones del campus de Kikuiu, a Nairobi. / REUTERS / THOMAS MUKOYA

1
Es llegeix en minuts

Un estudiant ha mort aquest diumenge després de l'explosió d'un generador elèctric a la Universitat de Nairobi, la capital de Kenya. L'accident, en què han resultat ferides més de 100 persones, ha provocat una allau humana pel temor que fos un altre atac de la milícia gihadista somali Al-Xabab, que la setmana passada va assassinar a 149 joves en un atac a Universitat de Garissa.

El mort, per fugir, ha saltat des d'una finestra situada en la cinquena planta del campus de Kikuiu, acció que li ha costat la vida. Alguns testimonis asseguren que el transformador ha explotat a la matinada, i per això ha despertat els estudiants de l'edifici i ha ajudat a crear més desconcert.

"He pogut veure companys saltar per les finestres i un, el que ha mort, ha caigut de cap. No em sento segur del tot a la universitat, però continuaré estudiant", ha dit l'alumne Felix Muriuki.

GUERRA CONTRA AL-XABAB

Notícies relacionades

Després de la matança de Garissa, Kenya ha decidit declarar la guerra a Al-Xabab. El Govern ha començat a bombardejar posicions gihadistes a Somàlia, a més d'exigir a l'ONU que desmantelli el camp de refugiats de Dadaab, on Nairobi assegura que hi ha terroristes amagats.

400 persones han mort a Kenya en els dos últims anys, incloent-hi els 67 assassinats en el setge al centre comercial Westgate de Nairobi el 2013.

Temes:

Kenya Nairobi