CATÀSTROFE ALS ALPS

La Fiscalia francesa nega tenir un vídeo de l'accident aeri

Brice Robin desmenteix que es disposi d'imatges de la tragèdia i demana que qualsevol material s'entregui als investigadors

El fiscal de Marsella Brice Robin, en una roda de premsa sobre els detalls de l’accident aeri de Germanwings.

El fiscal de Marsella Brice Robin, en una roda de premsa sobre els detalls de l’accident aeri de Germanwings. / AP

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES

La Fiscalia de Marsella encarregada de la investigació de l'accident de l'Airbus A320 de Germanwings ha instat qualsevol persona que estigui en possessió d'un vídeo vinculat a la tragèdia a entregar-lo als investigadors i ha desmentit que en tingui cap.

"En la hipòtesi que algú disposés d'aquest vídeo, l'ha de fer arribar sense demora als investigadors" de la gendarmeria, ha declarat Brice Robin en un comunicat remès a l'agència AFP. A més, ha desmentit que en l'estat actual de les investigacions es disposi d'un o diversos vídeos del sinistre".

DOS DIARIS ASSEGUREN TENIR EL VÍDEO

Les publicacions 'Paris Match' i 'Bild' van anunciar ahir que han tingut accés a una gravació que reprodueix els últims segons abans que l'Airbus 320 s'estavellés als Alps francesos.

Segons la publicació francesa, "l'escena és tan caòtica que no es distingeix ningú però els crits dels passatgers revelen que eren perfectament conscients del que estava a punt de passar". 'Paris Match' assegura que en el vídeo, que encara no s'ha fet públic, se sent cridar "Déu meu" en diversos idiomes.

Notícies relacionades

També se senten, almenys en tres ocasions, cops metàl·lics que indiquen que la tripulació va intentar obrir la porta de la cabina amb un objecte pesat. "Cap al final, després d'una sacsejada més forta, els crits es van intensificar. I després, res més", explica el setmanari en la seva edició 'on line'.

El document, segons apunten els dos diaris, s'ha recuperat d'entre les restes de l'accident per una persona pròxima a la investigació.