TRAGÈDIA AÈRIA ALS ALPS

La caixa negra de l'A320 està danyada però es pot analitzar

És l'aparell que registra els sons i les converses de la cabina; l'altra, la que grava dades tècniques, encara no s'ha trobat

Un tros de l’A320 corresponent a les finestretes de l’avió que s’ha estavellat als Alps.

Un tros de l’A320 corresponent a les finestretes de l’avió que s’ha estavellat als Alps. / DENIS BOIS (AFP)

1
Es llegeix en minuts
EVA CANTÓN / PARÍS

La caixa negra trobada aquest dimarts a la zona de l'accident de l'Airbus A320 que es va estavellar a la regió de Digne-les-Bains, als Alps francesos, està danyada, però les seves dades es poden analitzar, segons ha assenyalat aquest dimecres a RTL el ministre francès de l'Interior, Bernard Cazeneuve.

"La caixa negra està danyada i s'ha de reparar, però és possible reconstituir-ne els elements de manera que es puguin analitzar en les pròximes hores ", ha dit el ministre. També ha confirmat que es tracta del 'cockpit voice recording' (CVR), és a dir, la caixa negra que registra els sons i les converses de la cabina. La segona de les caixes, la que grava les dades tècniques del vol, encara no ha sigut trobada.

SEMBLA QUE NO VA EXPLOTAR

Pel que fa a les possibles causes del sinistre, ha subratllat que, encara que s'haurà d'esperar al final de la investigació, en aquest moment la terrorista "no és la principal hipòtesi" perquè la concentració de les restes de l'avió en una superfície d'una hectàrea i mitja sembla indicar que l'aparell no va explotar.

Cazeneuve ha informat que la investigació coordinada per la Fiscalia de Marsella ha de començar aquest mateix dimecres i que al llarg de la jornada arribaran a la zona del drama metges forenses especialistes en la identificació de cadàvers.

Notícies relacionades

Així mateix, es procedirà a organitzar l'acollida a les famílies de les víctimes que han expressat el seu desig de desplaçar-se fins al lloc de l'accident. "S'han pres mesures per garantir l'allotjament i el suport psicològic perquè ens podem imaginar el xoc, el dolor i la pena", ha afegit el titular d'Interior.

Per la seva part, el secretari d'Estat de Transports, Alain Vidalies, ha declarat que la caixa negra ja és a París i que es començarà a analizar aquest matí.