tercer partit al parlament grec

El líder del partit neonazi grec Alba Daurada surt de la presó preventiva

Mijaloliakos va ser empresonat acusat de direcció i pertinença a banda criminal després de la investigació per l'assassinat del raper Pavlos Fyssas

1
Es llegeix en minuts

El líder del partit neonazi grec Alba DauradaNikolaos Mijaloliakos, ha sortit aquest divendres de la presó preventiva després de complir el màxim de 18 mesos que estableix la legislació. 

Mijaloliakos va ser empresonat el setembre del 2013 acusat de dirigir i pertànyer a banda criminal després de la investigació per l'assassinat del raper esquerrà Pavlos Fyssas, a mans d'un simpatitzant d'Alba Daurada. Amb el líder de la formació ultradretana, que estarà en arrest domiciliari amb permís només per assistir al Parlament i no podrà sortir del país, ha estat posat en llibertat el diputat Iannis Lagos.

El parlamentari tampoc podrà abandonar Grècia ni participar en actes polítics i haurà de presentar-se dues vegades al mes a la comissaria més pròxima al seu domicili. El 29 de març serà posat en llibertat el número dos d'Alba Daurada, Khristos Pappas, que també complirà el temps màxim de detenció preventiva.

La direcció d'Alba Daurada, la tercera força parlamentària de Grècia, i 70 militants seran jutjats per presumpta direcció i pertinença a organització criminal, assassinat i possessió d'armes en un macroprocés judicial que començarà el 20 d'abril en una sala d'alta seguretat de la presó de Korydalos, on hi havia Mijaloliakos. Entre els que s'asseuran al banc dels acusats també hi haurà l'assassí de Fyssas, Iorgos Rupakias, que ja compleix condemna per aquest crim.

Notícies relacionades

Amb l'excarceració de Mijaloliakos i Lagos, quatre diputats continuen en presó preventiva, entre ells el portaveu del partit, Ilias Kasidiaris, i la seva posada en llibertat s'espera els pròxims mesos, quan compleixin el període màxim establert.

El fet que la seva cúpula i diversos simpatitzants estiguessin en presó preventiva no ha restat popularitat a Alba Daurada, que es va situar en el tercer lloc en les eleccions generals del 25 de gener, amb un 6,28 % dels vots.