ALERTA A LA CIUTAT FRANCESA

"Hem arribat i ens han metrallat", diu el cap de la policia a Marsella

Dues bandes rivals s'han enfrontat amb kalaixnikovs per un punt de venda de droga

Agents de policia acordonen l’accés al barri de La Castellane, aquest dilluns a Marsella.

Agents de policia acordonen l’accés al barri de La Castellane, aquest dilluns a Marsella. / REUTERS / JEAN-PAUL PELISSIER

1
Es llegeix en minuts

Dos grups d'homes encaputxats s'han enfrontat aquest matí a trets al barri de La Castellane de Marsella, hores abans que el primer ministre, Manuel Valls, visités la ciutat. Les primeres informacions apunten que l'enfrontament, en què s'han usat fusells d'assalt kalaixnikov, no té a veure amb una acció gihadista, sinó que obeeix al xoc entre dos grups mafiosos de la ciutat que competien per un punt de venda de droga.

El director de la policia a Marsella, Pierre-Marie Bourniquel, que s'ha desplaçat al lloc dels fets després de tenir notícia de l'intercanvi de trets, ha estat tirotejat pels traficants. "Hem arrribat i ens han metrallat", ha declarat Bourniquel a l'agència France Presse. 

  

Aquest càrrec policial ha estat metrallat quan, amb la intenció d'obligar a fugir les bandes de traficants, ha decidit desplaçar-se amb un cotxe de policia i la sirena al lloc dels fets. No obstant, en lloc de fugir, els agressors han disparat els seus kalaixnikov contra ell, i l'han obligat a sortir del cotxe i a tirar-se a terra. Llavors, Bournicole ha demanat reforços i ha donat l'ordre de tancar totes les escoles de la zona.

Notícies relacionades

El Govern francès ha enviat tropes d'elit a la ciutat costanera francesa, escenari d'una intensa activitat criminal. El fet que diversos policies, entre ells el responsable de la policia de la ciutat, han sigut objecte de trets quan s'han presentat al lloc ha fet saltar les alarmes sobre una possible acció gihadista.

El barri de La Castellane, una zona conflictiva de la ciutat, està acordonat i la policia ha demanat a unes 7.000 persones --inclosos els alumnes d'algunes escoles pròximes-- que no surtin al carrer.

Temes:

França Marsella