DISTURBIS A EGIPTE

Almenys 22 morts al Caire en els enfrontaments entre policies i ultres del futbol

Els xocs, que s'han saldat també amb una trentena de ferits, s'han desencadenat quan els agents han impedit l'accés de part de l'afició a l'estadi

1
Es llegeix en minuts

Almenys 22 persones han mort aquest diumenge en xocs entre aficionats ultres de futbol i forces de seguretat abans que es disputés un partit entre els equips locals Zamalek i ENPPI al Caire, segons han informat fonts mèdiques.

A més, 30 persones més han resultat ferides en els disturbis, que s'han desencadenat quan la policia ha impedit l'accés de part de l'afició a l'estadi de la Defensa Aèria, a l'est de la capital egípcia.

SENSE ENTRADES

El Ministeri egipci d'Interior ha explicat en un comunicat que simpatitzants dels dos equips han intentat irrompre per la força a l'estadi suposadament sense haver comprat les entrades per al partit, que estaven limitades a unes 10.000 persones. Davant aquesta situació, ha afegit, la policia va haver d'intervenir per evitar que aquestes persones "danyessin la propietat pública".

Fonts de les forces de seguretat han apuntat que els seguidors de futbol van cremar un vehicle oficial i els agents van respondre per detenir els responsables de l'atac.

Les forces de seguretat també van utilitzar gasos lacrimògens per dispersar els aficionats, entre ells membres dels denominats Cavallers Blancs, com es coneix els ultres del Zamalek.

En la seva pàgina de Facebook, aquest grup d'aficionats radicals va subratllar que vint persones van morir i va acusar les autoritats d'haver envoltat amb filferros les portes del club per impedir els accessos i de llançar gasos lacrimògens causant desmais i símptomes d'asfíxia entre els aficionats.

En altres ocasions, s'han registrat disturbis abans i durant partits de futbol, però els d'avui són els més mortífers des que l'1 de febrer de 2012 74 persones van morir i 254 van resultar ferides en xocs a l'estadi de Port Saïd entre els seguidors del club local i de l'Al-Ahly, el més popular d'Egipte.

Aquests successos sense precedents a Egipte van portar a les autoritats a prohibir l'entrada de públic als estadis, encara que ja s'ha aixecat la mà en els tornejos internacionals.

Notícies relacionades

Precisament el Ministeri d'Interior i la Federació Egípcia de Futbol havien arribat a un acord perquè el veto desaparegués a partir d'aquest mes en els partits de la competició nacional.

El partit entre el Zamalek i l'ENPPI, de la primera divisió de la Lliga egípcia, estava programat per a les 19.30 hora local (17.30 GMT) i va ser endarrerit pels enfrontaments, encara que finalment es va jugar i va acabar en empat (1-1).