EL CONFLICTE DEL PRÒXIM ORIENT

Mor un soldat espanyol al Líban en una greu escalada entre Israel i Hezbol·là

El militar ha mor en un bombardeig de l'Exèrcit israelià en resposta a un atac de la milícia xiïta que ha causat la mort a dos dels seus soldats i n'ha ferit set

El ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, reclama una investigació exhaustiva a l'ONU

1
Es llegeix en minuts
ANA ALBA / JERUSALEM

Un soldat espanyol de la Força Interina de l'ONU al Líban (FINUL) ha mort al sud del Líban aquest dimecres al ser tirotejat per un bombardeig de l'Exèrcit israelià en resposta a un atac del grup xiïta libanès Hezbol·là a la frontera entre Israel el Líban, segons han confirmat la FINUL i el ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García-Margallo.

L'Exèrcit israelià ha indicat que en l'atac de Hezbol·là contra un vehicle militar israelià a la zona de Har Dov, a prop de la frontera amb el Líban, han mort dos soldats israelians i set més han resultat ferits.

La víctima espanyola és el caporal de l'Exèrcit de Terra Francisco Javier Soria Toledo, de 36 anys, membre del contingent espanyol de la FINUL.

INVESTIGACIÓ COMPLETA

Espanya ha demanat una investigació “immediata, exhaustiva i completa” sobre les causes de la mort del militar, malgrat que García-Margallo ha explicat que Israel ha reconegut que la causa havia estat un bombardeig del seu Exèrcit i ha demanat disculpes a Espanya.

El portaveu de la FINUL, Andrea Tenenti, ha dit que les forces internacionals estan investigant els fets per aclarir “el tràgic incident”. Tenenti ha assenyalat que la FINUL està en contacte constant amb les parts libanesa i israeliana, a les quals ha cridat a “la màxima contenció” per evitar una espiral de violència.

ALTS DEL GOLAN

L'atac inicial des del Líban s'ha produït a prop del poble de Ghajar, situat als alts del Golan sirians ocupats per Israel i disputat pel Líban. 

L'Exèrcit israelià no descarta la possibilitat que els trets de míssils fossin part d'un intent de segrestar soldats.

LLANÇAMENT DE COETS

Notícies relacionades

L'atac, reivindicat per Hezbol·là en un comunicat, s'ha produït l'endemà que l'Exèrcit israelià respongués al llançament de dos coets contra Israel des de Síria.

Hezbol·là ha indicat que vol venjar la mort de sis dels seus membres i de sis militars iranians en l'atac que presumptament va cometre Israel el 18 de gener a Síria, a prop de la frontera amb Israel.

Temes:

Líban Israel