NOU SÍMBOL AL VATICÀ

El Papa canvia els coloms de la pau per globus

Francesc atén la demanda de grups animalistes després que l'any passat les aus fossin atacades per una gavina i un corb

El Papa i un grup de nens deixen anar uns globus com a símbol de pau, aquest diumenge al Vaticà.

El Papa i un grup de nens deixen anar uns globus com a símbol de pau, aquest diumenge al Vaticà. / AFP / HO

1
Es llegeix en minuts

La plaça de Sant Pere s'ha omplert aquest diumenge de globus en comptes dels tradicionals coloms de la pau. El papa Francesc ha canviat els segons pels primers com a símbol de la pau després que fa un any, quan el Pontífex va deixar anar les simbòliques aus, una d'elles fos atacada per una gavina i l'altra, per un corb. L'incident va provocar, a més, les protestes de grups de protecció dels animals.

Notícies relacionades

Cada últim diumenge de gener --mes que l'Església catòlica dedica tradicionalment a la pau--, el Papa reuneix un grup de nens al balcó del seu estudi amb vistes a la plaça per deixar anar un parell de coloms. Però l'any passat, l'innocent gest es va convertir en un desastre per al Vaticà. Quan el papa Francesc i els nens van deixar anar als dos coloms, un va ser atacat per una gavina i l'altra, per un corb.

Grups animalistes van demanar llavors al Vaticà que acabés amb aquesta pràctica, instaurada pel papa Joan Pau II. Bergoglio --que va elegir el seu nom en honor a Francesc d'Assís, sant cèlebre pel seu amor als animals i, especialment, als ocells, ha atès la seva reclamació. "Aquests globus simbolitzen la pau", ha dit quan els nens els han deixat anar.

Temes:

Coloms