Una desena d'exempleats denuncien McDonald's per racisme

Van ser acomiadats d'una franquícia a Virgínia perquè "hi havia massa negres"

1
Es llegeix en minuts

Una desena d'antics empleats de McDonald's han denunciat la companyia de menjar ràpid davant un tribunal federal de Virgínia per discriminació racial i sexual. En la denúncia, els extreballadors asseguren que van ser acomiadats d'una de les franquícies amb l'argument que a l'establiment "hi havia massa negres".

La demanda compta amb el suport de grups de treballadors de la companyia que reclamen millors condicions laborals, així com de l'Associació Nacional per a l'Avanç de la Gent de Color.

Notícies relacionades

La companyia ha difós un comunicat en què assenyala: "McDonald'ss té una llarga història de suport a la diversitat dels seus empleats i la discriminació no encaixa amb els nostres valors".

NO SER RESPONSABLE

En anteriors conflictes, els responsables de la companyia ja havien assenyalat que no haurien de ser responsables del comportament i de les pràctiques laborals de les seves franquícies. La companyia se sol veure afectada per escàndols relacionats amb l'escassa qualitat dels seus aliments. Fins i tot aconsellava als seus empleats que no en mengessin.