UN PAÍS COMMOCIONAT

Ofrena per a les víctimes del segrest de Sídney

Milers d'australians dipositen rams de flors en el lloc del segrest

Centenars de ciutadans han anat al cafè on van tenir lloc els fets per dipositar rams de flors i missatges de condol. / ATLAS NEWS

Centenars de ciutadans han anat al cafè on van tenir lloc els fets per dipositar rams de flors i missatges de condol.
Milers de flors en homenatge a les víctimes del segrest de dilluns a Sydney.

/

1
Es llegeix en minuts

Una a una, milers de persones han dipositat rams de flors al paviment del carrer de vianants de la zona Martin Place de Sydney per recordar les dues víctimes innocents que aquest dilluns van perdre la vida durant un segrest en una cafeteria de la zona. Katrina Dawson, una advocada australiana de 38 anys i mare de tres nens, i el seu compatriota Tori Johnson, de 34 anys i gerent de l'establiment assaltat, van morir després d'estar, amb 15 persones més, retingudes durant diverses hores dins del local per un home armat.

El primer ministre d'Austràlia, Tony Abbott, i la seva dona, Margie, han anat al memorial improvisat per col·locar una gran ram de flors i firmar en el llibre de condol. "Els nostres pensaments i oracions estan amb les famílies de les dues víctimes, els ferits i els altres ostatges (...) En senyal de respecte les banderes a tots els edificis onejaran a mig pal", ha declarat Abbott al seu compte de Twitter.

CIUTADANS EMOCIONATS

Els ciutadans, visiblement emocionats i amb gest seriós, han deixat les seves ofrenes i missatges de suport a la família de les víctimes. "Avui tothom té una mica de por. Alguna cosa ha canviat a la ciutat", va assenyalar una resident a Sydney al canal ABC després de dipositar el seu tribut floral.

Notícies relacionades

Allen Jing, de 25 anys i client habitual del local assaltat, va dipositar emocionat un ram de roses. "És difícil explicar com un fet com aquest et fa sentir, crec que només estic content d'estar amb vida", va dir Jing a l'ABC. El canal 9 de la televisió local va informar que segons sembla Johnson va intentar desarmar el segrestador, identificat com a Man Haron Monis, quan aquest va començar a disparar, i que això va desencadenar la intervenció policial.

ORGULLOSOS DE TORI

"Estem orgullosos del nostre petit Tori. Que ha deixat la terra però seguirà sempre en la nostra memòria com l'increïble company de vida, fill i germà que sempre va ser", ha dit la família de la víctima en un comunicat remès als mitjans. Cinc ostatges i un agent van resultar ferits, tres d'ells per trets, encara que les autoritats han informat que tots es troben en situació estable després de rebre assistència mèdica.

Temes:

Sydney