EXAMEN A UN POLÍTIC POLÈMIC

Pedro Sánchez diu que els eurodiputats del PSOE no votaran a favor de Cañete

L'eurodiputada Iratxe García Sánchez va fer una de les intervencions més dures

Intervenció de l’eurodiputada Iratxe García en què carrega amb duresa contra Arias Cañete. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimecres que els socialistes espanyols no "acceptaran" una Comissió Europea en què hi hagi l'exministre Miguel Arias Cañete, encara que ha donat a entendre que esperaran les compareixences dels candidats a l'Executiu comunitari per decidir si hi voten en contra o s'abstenen.

"Però no es votarà a favor", ha assegurat el líder dels socialistes en declaracions a La Sexta, on ha recordat que, encara que les audiències dels aspirants a comissaris són individuals, la votació és a tota la Comissió Europea.

Ni ministre ni comissari

Notícies relacionades

Sánchez ha defensat que, "per les seves accions i les seves omissions", Cañete "no mereixia no només ser ministre, sinó tampoc comissari en representació d'Espanya". Com a exemple, ha parlat de l'"autèntic escàndol" que suposa que "modifiqués la seva declaració" d'interessos econòmics davant el Parlament europeu "per reconèixer sobresous com a membre del PP".

Cañete es va sotmetre aquest dijous a l'examen davant els eurodiputats. Durant la seva compareixença, va ser interrogat en profunditat pels eurodiputats, en especial, per la socialista Iratxe García Pérez, que va atacar amb duresa tant la seva política medioambiental quan era ministre com els seus comentaris masclistes (Vídeo).