REUNIÓ DEL PARTIT DEMOCRÀTIC

Renzi rebutja la reforma laboral espanyola

"El que persegueix el meu Govern és una altra cosa", ha dit a la televisió italiana

Els sindicats italians estan preparats per a la vaga

1
Es llegeix en minuts

El primer ministre italià, Matteo Renzi, ha rebutjat com a exemple per al seu país la reforma laboral espanyola i ha dit en directe a la televisió italiana que el que persegueix el seu Govern és “una altra cosa”. 

Durant la reunió amb la direcció del Partit Democràtic (PD), Renzi ha defensat la reforma italiana coneguda com a 'jobs act': una iniciativa que pretén, entre altres coses, derogar l'article 18 de l'Estatut dels Treballadors, una disposició que obliga a readmetre treballadors acomiadats de manera improcedent.

El 'jobs act', a la qual s'oposa l'ala més a l'esquerra del PD, és imprescindible, segons Renzi, per treure el país de la crisi econòmica.

ELS SINDICATS, EN CONTRA

Notícies relacionades

Els sindicats italians estan en peu de guerra contra la proposta de derogació de l'article 18. Susanna Camusso, la líder de la Confederazione Generale Italiana del Lavoro (CGIL), la confederació de sindicats més important del país, ha assegurat que convocaran una vaga.

La referència a la reforma laboral aplicada a Espanya no és una novetat en Renzi, que el 16 de setembre passat va declarar que el model a seguir per al seu país no pot ser el d'Espanya, que té el doble de desocupació respecte a Itàlia.