Corea del Nord té el seu propi reglament de bàsquet

Les cistelles els últims tres segons valen vuit punts i els tirs lliures fallats en resten un

Imatge cedida per l’agència nord-coreana KCNA del partit entre els Harlem Globetrotters i jugadors del Hwaebul, equip de la Universitat de Corea del Nord, el 28 de febrer passat.

Imatge cedida per l’agència nord-coreana KCNA del partit entre els Harlem Globetrotters i jugadors del Hwaebul, equip de la Universitat de Corea del Nord, el 28 de febrer passat. / .. (EFE)

1
Es llegeix en minuts

L'hermètic règim de Corea del Nord, configurat al gust de la dinastia governant, té també les seves pròpies normes de bàsquet segons ha transcendit ara, coincidint amb la visita de Dennis Rodman al país asiàtic. El desaparegut Kim Jong-il, pare de l'actual dirigent, Kim Jong-un, tots dos apassionats d'aquest esport, va introduir novetats que, segons ell, feien més apassionants els partits.

Notícies relacionades

Segons diversos mitjans de comunicació xinesos, el bàsquet nord-coreà té el seu propi sistema de puntuació, molt diferent del de la NBA o de la FIBA. Així, en el bàsquet nord-coreà, les cistelles aconseguides els últims tres segons d'un partit valen vuit punts, les esmaixades valen tres punts i els triples que entren sense tocar el cèrcol compten quatre punts. A més, els tirs lliures fallats resten un punt. No és clar si el partit d'exhibició que van jugar els Harlem Globettroters i un equip local durant la visita de Rodman es va jugar segons les normes nord-coreanes o les nord-americanes.

Kim Jong-un és un fan declarat del bàsquet i de la NBA; una passió que li ve de família. Un article del diari 'Sign on San Diego' recuperat ara per la revista 'Foreign Policy' ja assenyalava el 2006 que el seu pare, Kim Jong-il, tenia pistes de bàsquet a tots els seus palaus i una àmplia col·lecció de vídeos de gairebé tots els partits que el mític Michael Jordan va jugar amb els Bulls de Chicago.