La pregunta número 6

Centre de Dones Demòcrates de Washington.

Centre de Dones Demòcrates de Washington. / MONTSE PRATS

1
Es llegeix en minuts
Montse Prats
Montse Prats

Periodista. Voluntària del Partit Demòcrata

ver +

"Estem en 'deadline'". Aquest dijous va ser un dia intens alCentre de Dones Demòcrates de Washington, una de les seus de lacampanya d'Obama a la capital. Els voluntaris ens repartíem per les sales d'estil victorià, pels sofàs, pels passadissos. Colorado en el punt de mira. Aquest divendres és l'últim dia per al vot anticipat. A diferència d'altres estats, els votants havien d'haver sol·licitat el vot perquè els fora enviat al seu domicili. Després tenen dues opcions, anar a una oficina postal perquè el segellin o dipositar-lo en algun dels centres habilitats. "Si l'envia per correu ha de ser abans de les cinc. ¿Vol que li indiqui quin és el centre més pròxim al seu domicili? El seu vot és determinant". La majoria dels contactats eren llatins que no tornen a casa seva des de la feina fins passats dos quarts de deu o les deu. La nit ha sigut llarga.

Notícies relacionades

Si les converses haguessin parat potser hauríem pogut sentir els xiulets de la Drag Queen Parade que se celebrava molt a prop de la seu, a Dupont Cercle. "Digue-li a Jessica que agafi els seus talonassos i que vengui cap aquí. Aquestes eleccions són importantíssimes, després que no em vingui plorant". Patricia, com molts dels voluntaris al meu voltant, tenia una mirada barreja d'urgència i determinació.

"¿Vols saber per què recolzo Obama?", em va comentar Austin. "Per la pregunta número 6".Maryland és un dels Estats que aprofita la votació presidencial per decidir sobre altres qüestions més directes per als seus ciutadans, com per exemple, beneficis en les taxes acadèmiques, l'ampliació de llicències per a loteries o, la que em va apuntar Austin, la ratificació del matrimoni homosexual. La votació demanarà als ciutadans que decideixin si estan a favor o en contra que parelles d'un mateix sexe puguin casar-se per la via civil. "El que decidim dimarts són els nostres drets. Això és el que ens juguem".