PROTESTES A LA CAPITAL D'HONDURES

El Govern de Micheletti decreta el toc de queda a Tegucigalpa pels disturbis

Una manifestació acaba amb l'incendi d'un autobús i un restaurant de menjar ràpid

La policia es dirigeix a la zona dels disturbis a Tegucigalpa.

La policia es dirigeix a la zona dels disturbis a Tegucigalpa. / AP / ESTEBAN FÉLIX

1
Es llegeix en minuts
EFE
TEGUCIGALPA

El Govern d'Hondures ha decretat avui un toc de queda a Tegucigalpa a causa dels disturbis que hi ha hagut al final d'una protesta de milers de seguidors del governant deposat, Manuel Zelaya.

El toc de queda regirà entre les 22.00 i les 5.00 hora local --de les 6.00 a les 13.00 hores d'avui a Espanya--, ha indicat el Govern que presideix Roberto Micheletti.

Milers de manifestants que exigeixen la restitució de Zelaya en el poder s'havien concentrat a uns 200 metres de la Casa Presidencial, però al tornar cap a la Universitat Pedagògica Francisco Morazán hi ha hagut l'incendi d'un autobús de la ruta urbana de la capital i d'un restaurant de menjar ràpid.

La policia atribueix els dos fets violents a seguidors de Zelaya, que des de diferents regions del país havien arribat a Tegucigalpa per exigir la restitució del president enderrocat.

Marxa sense incidents

Una altra manifestació similar s'ha celebrat sense incidents a San Pedro Sula, al nord del país, la segona ciutat més important d'Hondures.

Des que Zelaya va ser enderrocat pels militars, el 28 de juny, l'administració de Micheletti va imposar un toc de queda a tot el país que va estar en vigor fins al 31 de juliol.

Notícies relacionades

L'ordenança va quedar en vigor des del 31 de juliol només a la línia divisòria amb Nicaragua del departament d'El Paraíso, per on Zelaya va pretendre entrar al seu país el dia 24 d'aquell mateix mes.

Els seguidors de Zelaya que han protestat avui a Tegucigalpa tenen previst continuar tota la setmana a la capital, encara que el dirigent popular Juan Barahona ha afirmat avui que l'estada es prolongarà fins que torni el governant deposat i Micheletti abandoni el poder.