REUNIÓ DEL SCO

Els aliats asiàtics de Rússia eviten un suport clar a l'estratègia de Moscou al Caucas

Expressen la seva preocupació pel conflicte i criden a la reconciliació

1
Es llegeix en minuts
REUTERS / EP
DUIXANBE

L'Organització de Cooperació de Xangai (SCO, per les seves sigles en anglès), grup de països asiàtics aliats de Rússia, ha expressat avui la seva seriosa preocupació per les dimensions que està assolint el conflicte al Caucas i ha fet una crida a les parts per arribar a una reconciliació.

"Els estats de la SCO expressen la seva seriosa preocupació respecte a les recents tensions a Ossètia del Sud i insten les parts a resoldre els problemes existents pacíficament, a través del diàleg, i fer esforços per facilitar la reconciliació i la negociació", indica la declaració final de la Cimera de la SCO que se celebra a la capital de Tadjikistan, Duixanbe.

Independència d'Ossètia i Abkhàzia

Notícies relacionades

Ahir, el president rus, Dmitri Medvédev, va viatjar al país asiàtic per tractar d'aconseguir suport dels seus aliats de l'est en la seva política contra Geòrgia i per fer front a les reaccions de la Unió Europea i els EUA, que han condemnat durament el reconeixement de la independència de les regions separatistes georgianes d'Ossètia del Sud i Abkhàzia per part del Kremlin.

Medvédev ha assistit també a la cimera de la SCO. Fins ara, els aliats de Moscou en l'antiga Unió Soviètica, a Àsia i en altres parts del món, que s'han aliat tradicionalment amb el Kremlin contra Occident, havien guardat silenci.