CITA TECNOLÒGICA

Telefónica congrega emprenedors i inversors a Tech Spirit Barcelona

L'esdeveniment, sorgit com a alternativa a la cancel·lació del Mobile World Congress, se celebra fins dijous

La cita reuneix 60 fundadors de 'start-ups' i inversors de tot el món a la capital catalana

movistar-def-1

movistar-def-1

3
Es llegeix en minuts
Víctor Fúser

Telefónica i Wayra, el ‘hub’ d’innovació oberta de Telefónica, són patrocinadors de la iniciativa Tech Spirit Barcelona, el moviment espontani nascut des del món emprenedor com a resposta a la cancel·lació del Mobile World Congress i, amb ell, l’esdeveniment per a emprenedors 4YFN. Manté així part de les accions previstes per a aquestes dates i porta a una delegació de mig centenar d’inversors i fundadors de ‘start-ups’ procedents d’Alemanya, Regne Unit, el Brasil, l’Argentina i Colòmbia.

Aquest esdeveniment alternatiu reuneix des d’ahir i fins al dijous 27 de febrer 60 responsables de joves empreses de base tecnològica i inversors de tot el món a la capital catalana, que reacciona així davant de l’anul·lació d’un esdeveniment de gran magnitud com és el MWC. «Des de Wayra sempre hem recolzat i recolzarem Barcelona com a ‘hub’ tecnològic. Per a nosaltres és un orgull i una il·lusió portar empreses emergents i inversors nacionals i internacionals a una trobada que reflecteix el més pur esperit emprenedor», explica Andrés Saborido, director de Wayra Espanya.

Open Future

En l’esdeveniment que va començar ahir dilluns, l’àrea d’innovació oberta de Telefónica a través de la seva xarxa Open Future participaran en #TheOthers junt amb Metricson, Lawesome i TheVentureCity.  En aquesta trobada presentaran les seves solucions tres ‘start-ups’ procedents d’Andalusia, com són Open Future, MissionBox, Docline i Courbox, i dos de procedents de Bizkaia: Open Future, Bibluxer i Ludus.

Avui dimarts 25 se celebrarà el plafó Corporate Venturing, a les 12:00 hores a l’Spirit Stage. Estarà moderat per José María Siota, director d’innovació d’IESE, i comptarà amb la participació d’experts com Pablo Moro, Head of New Business a Telefónica Innovation Ventures; Paula Blázquez, Head of Investments d’InnoCells (by Banco Sabadell); Patricia Pastor, directora general de GoHub i Laura Gil, Chief Data Officer (CDO) de Damm.

Programa de Wayra 

Tot el gruix de l’activitat de Wayra es concentrarà dimarts. A les 13:30 hores a la sala Cònsuls, Miguel Arias, director global d’Emprenedoria de Telefónica, moderarà la taula Spanish VC – Deeptech Investment amb Alex Marti, CEO de Mitiga Solutions; Sonia Fernández, ‘partner’ de Kibo Ventures; i Angel García, cofundador de Lanta Digital Ventures.

A les 16:00 hores, tindrà lloc a la Llotja de Barcelona una taula rodona titulada ‘Female funding, we’ve got a problem’. En aquest plafó, moderat per Marta Antúnez, directora de Wayra Barcelona, hi participaran Laura González-Estéfani, CEO de TheVentureCity; Anindya Saha, ‘partner’ de NERO Ventures; Itxaso de Palacio, directora d’inversions del fons britànic Notion Capital; María Sansigre, directora d’inversions del fons francès Demeter Partners; i Ernest Sánchez, director general de Nekko Capital. En la trobada es debatrà sobre els reptes de les ‘start-ups’ liderades per dones per aconseguir fons de capitals de risc.

A les 16:30 hores, també a La Llotja, serà el torn de TrenLab, l’acceleradora de ‘start-ups’ de Renfe que desenvolupa Wayra Espanya. En aquest moment, les vuit ‘start-ups’ seleccionades en la I i II edició de TrenLab participaran en el primer TrenLab DemoDay. Limmat Group, Zeleros, Iomob, Nixi1, Imotion Analytics, Obuu, Ossicles i Showleap compartiran davant d’un grup d’inversors nacionals i internacionals com estan reinventant el món de la mobilitat al costat de Renfe i Wayra. Els tres esdeveniments estaran oberts al públic.

Trobada de ‘start-ups’

El mateix dimarts a les 19:00, Wayra organitzarà amb Marfeel, Google for Startups, BStartup de Banc Sabadell i Seedrocket una trobada per a l’ecosistema emprenedor titulat Barcelona Empresa Emergent Meetup. L’esdeveniment es realitzarà al Museum Marítim de Barcelona i començarà amb una taula rodona sobre coinversió en què participarà Marta Antúnez, directora de Wayra Barcelona; José Manuel Carol, director operatiu de BStartup, i Ignasi Capella, cofundador de Broomx, empresa emergent participada per Wayra i BStartup. Posteriorment tindrà lloc un ‘fireside chat’ entre Miguel Arias, director global d’Emprenedoria de Telefónica, i Juan Margenat, cofundador de Marfeel.

Notícies relacionades

Wayra compta amb set ‘hubs’ a Europa i l’Amèrica Llatina, des de les quals treballa per impulsar les joves empreses de base tecnològica. A Espanya, amb els seus centres de Barcelona i Madrid, treballa tot l’any per crear oportunitats, formentar el creixement de les ‘start-ups’ i facilitar l’accés a les tecnologies més disruptives.

Ara, amb motiu del Tech Spirit Barcelona, s’alia amb l’ecosistema emprenedor una vegada més. Un altre exemple d’això és que Telefónica ha ofert gratuïtament les habitacions d’hotel i assistència als esdeveniments que organitzen CEO de ‘start-ups’ desplaçats a Barcelona. Gràcies a això, la ciutat es convertirà de nou en l’epicentre global de l’emprenedoria.