El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Addiccions

L’Hospitalet endureix les condicions d’obertura per a nous locals de joc i apostes

  • Es fixa una distància mínima de 300 metres respecte a «qualsevol equipament d’ús protegit», com escoles, instituts o centres de salut

  • A més el consistori ha renovat la suspensió de llicències per a aquest tipus de negocis que va implementar el 2021

ludopatia

ludopatia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Junta de Govern Local de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha aprovat de manera inicial el Pla especial urbanístic per regular els jocs d’atzar, amb l’objectiu de «preservar la salut de la ciutadania i evitar l’impacte negatiu i les conseqüències socials» que aquest tipus de negocis i empreses tenen en la població, especialment entre les persones més joves.

Així, la nova regulació fixa una distància mínima de 300 metres respecte a «qualsevol equipament d’ús protegit». Des del mateix consistori especifiquen que en aquesta categoria entren tots aquells equipaments que «presten ús i servei a la població més vulnerable, com són els menors i joves, les persones amb problemes de salut mental o addicions i també les persones en risc de pobresa o exclusió social».

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Així, són equipaments d’ús protegit: els centres educatius, les biblioteques i aules d’estudi, els centres esportius i poliesportius municipals, els centres de joves i de barri, els centres culturals i les aules de cultura, els centres de salut, els centres d’atenció a persones amb problemes de joc, els centres de serveis socials, el Centre d’Atenció i Informació a la Dona (CAID) i els centres del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

A més, el pla estableix també la prohibició d’implantar qualsevol activitat relacionada amb els jocs d’atzar en contigüitat amb vivendes i en soterranis d’edificis de vivendes.

Renovació de la moratòria

Notícies relacionades

Així, amb l’aprovació inicial d’aquest pla s’ha acordat també mantenir la suspensió de llicències d’activitats d’instal·lació o ampliació per a locals vinculats amb els jocs d’atzar en la totalitat del terme municipal de l’Hospitalet. Una moratòria que l’Ajuntament de l’Hospitalet va aprovar per primera vegada el juny del 2021 i que va renovar al cap d’un any.

En aquell temps, comenten des del consistori, «s’ha portat a terme aquest planejament que permetrà regular i ordenar la ubicació d’establiments destinats a jocs d’atzar a tota la ciutat».