El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Homenatge

El futbol dels Blocs Florida de l’Hospitalet comptarà amb la ‘benedicció’ de Johan Cruyff

  • La inauguració va comptar amb la presència de 25 alumnes de l’Escola Pau Vila, el centre escolar del barri en el qual va estudiar el futbolista Adama Traoré

  • «Orgullós d’inaugurar als carrers en els quals vaig créixer un nou espai creatiu junt amb la Fundació Cruyff», diu per la seva banda l’esportista hospitalenc

El futbol dels Blocs Florida de l’Hospitalet comptarà amb la ‘benedicció’ de Johan Cruyff

Elisenda Pons

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) va inaugurar aquest dilluns 30 de gener un mural en memòria del difunt Johan Cruyff, reconegut com un dels millors jugadors i entrenadors de la història del futbol, a la plaça dels Blocs Florida, al barri hospitalenc de les Planes.

Des del consistori expliquen que es tracta d’una nova zona artística per a nens i joves desenvolupada per la Fundació Cruyff. «Els Creative Cruyff Courts proposen una mirada creativa als espais urbans perquè puguin servir per realitzar esport», expliquen des de l’Ajuntament.

Així, en aquesta ocasió, en un dels blocs, l’artista urbà Kram ha pintat un mural que mostra Johan Cruyff abraçant un nen, amb el qual la Fundació Cruyff vol «reivindicar la figura del difunt futbolista i donar-la a conèixer als més joves». Al terra de l’espai s’ha realitzat una intervenció artística amb el número 14, el de Johan Cruyff, amb missatges que incideixen en els valors de l’esport.

L’acte va comptar amb la participació de 25 alumnes de l’Escola Pau Vila, el centre escolar del barri en el qual va estudiar el futbolista exblaugrana Adama Traoré. «Vaig créixer a la Florida. Jugava a futbol al carrer amb el meu germà i els meus amics tot el dia. Orgullós d’inaugurar als carrers en els quals vaig créixer un nou espai creatiu junt amb la Fundació Cruyff», ha dit Traoré a les xarxes socials. «El futbol és de tots. El futbol és per a tothom», ha afegit l’esportista de l’Hospitalet.

El Cruyff Court Jordi Alba

Cruyff Court Jordi AlbaLa inauguració del mural va comptar també amb l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, i la directora de la Fundació Cruyff, Pati Roura. Aquesta acció s’inscriu en els projectes de regeneració del Pla Integral de les Planes-Blocs Florida, que el consistori hospitalenc està portant a terme de la mà d’entitats de la zona, i és la segona que la Fundació Cruyff posa en marxa en aquesta àrea.

Notícies relacionades

A més, de l’espai en homenatge a Cruyff, des de l’Ajuntament de l’Hospitalet recorden que, des del març del 2021, funciona a l’avinguda Primavera un petit camp de futbol, el Cruyff Court Jordi Alba, per «promoure l’esport entre nens i joves». «Aquesta instal·lació està dinamitzada per monitors i dona servei també a escoles del barri», expliquen des del consistori.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet