El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Defensora dels drets fonamentals

Merche García repetirà com a síndica de l’Hospitalet per un segon mandat

  • La candidatura de García es va aprovar en el Ple del Consell de Ciutat per unanimitat

  • Ara, el Ple municipal procedirà a nomenar la síndica a proposta del Consell de Ciutat en la seva sessió de gener del 2023

Merche García repetirà com a síndica de l’Hospitalet per un segon mandat

Ayuntamiento de L'Hospitalet

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell de Ciutat de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) va avalar aquest dimarts 10 de gener la candidatura de Merche García Villatoro, actual síndica de greuges municipal, per a un segon mandat. Una candidatura que es va aprovar en el Ple del Consell de Ciutat per unanimitat.

Merche García va ser nomenada síndica de l’Hospitalet per primera vegada el gener del 2019. A més, de ser educadora social per la Universitat Ramon Llull, García té estudis de pedagogia en l’oci a l’Institut Català de les Noves Professions i un màster de direcció d’organitzacions no lucratives a l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE).

Així, malgrat haver nascut a Cornellà, compta amb una àmplia experiència professional i associativa vinculada a l’Hospitalet des del 1986 a través del món de l’oci juvenil. Entre d’altres, destaca el seu càrrec com a directora de l’Esplai Florida, el qual va ocupar entre el 1988 i 2017 –amb una petita aturada entre el 1999 i el 2001, quan va ser assessora del Gabinet d’alcaldia de l’Ajuntament de l’Hospitalet.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

A més, García ha format part també dels diferents consells municipals de la ciutat, ha sigut coordinadora de l’Observatori de la Infància de l’Hospitalet i membre de l’Espai de Ciutadania.

Cinc anys més

Des del consistori expliquen que el procediment per escollir el síndic o síndica de l’Hospitalet es va iniciar el 22 de setembre passat amb l’obertura del període per a la presentació de candidatures.

A continuació, va tenir lloc una consulta ciutadana no vinculant a través de la web municipal, del 24 de novembre al 23 de desembre, i, ara, s’ha donat la presentació de l’única candidatura en Ple del Consell de Ciutat amb el suport de 36 entitats de la ciutat. D’aquesta manera, el Ple municipal procedirà a nomenar la síndica a proposta del Consell de Ciutat en la seva sessió de gener del 2023.

La sindicatura és una institució complementària de l’Administració municipal la funció de la qual és defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans i ciutadanes de l’Hospitalet. És un òrgan unipersonal que supervisa l’actuació de l’Administració municipal i dels serveis públics que depenen d’aquesta.

Notícies relacionades

Així, està establert que el mandat de la síndica o síndic, segons es doni, tingui una durada de cinc anys i que no pugui exercir-se el càrrec més de dos mandats consecutius.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet