El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Durant el segon trimestre del 2022

L’oferta de lloguer a l’àrea metropolitana de BCN se situa entorn dels 1.300 euros al mes

  • Els preus segons dades de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge a través de portals immobiliaris s’han establert entre els 1.255 euros i els 1.296 euros al mes

  • Barcelona és la ciutat que ha registrat més increments en els preus d’oferta: en tres mesos han crescut entre un 8,4% i un 9,4% (1.500 euros mensuals)

L’oferta de lloguer a l’àrea metropolitana de BCN se situa entorn dels 1.300 euros al mes

Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El preu mitjà dels anuncis de lloguer disponibles a portals immobiliaris durant el segon trimestre d’aquest 2022 ha augmentat entre un 6,9% (segons Fotocasa) i un 8,3% (segons Habitaclia) en el conjunt de l’àmbit metropolità de l’entorn de Barcelona, segons dades validades per l’Observatori Metropolità de l’Habitatge, que es tracta d’una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

A l’àrea metropolitana de Barcelona –sense tenir en compte a la capital–, els preus mitjans d’oferta durant el segon trimestre s’han situat entre els 1.255 euros i els 1.296 euros al mes, mentre que a la resta de l’àmbit metropolità entre els 980 euros i els 988 euros mensuals. Tal com va publicar EL PERIÓDICO, a 16 ciutats metropolitanes, gairebé la meitat de la conurbació barcelonina, el preu mitjà d’arrendaments s’ha incrementat més que a Barcelona en els últims cinc anys.

En termes estrictament locals, Barcelona és la ciutat que ha registrat més increments en els preus mitjans d’oferta de lloguer. En tan sols tres mesos han crescut entre un 8,4% (segons Fotocasa) i un 9,4% (segons Habitaclia) i s’han aconseguit així nivells similars als anteriors a la pandèmia, entorn dels 1.500 euros mensuals.

L’oferta no es redueix ni hi ha més demanda

Segons fonts de l’Observatori, «l’encariment dels preus d’oferta no és atribuïble a una reducció del volum d’oferta, ja que el nombre d’anuncis als portals immobiliaris ha crescut de forma significativa durant el segon trimestre del 2022».

Notícies relacionades

Així mateix, «tampoc és atribuïble a una pressió de demanda més gran, a causa que la intensitat de demanda ha disminuït aquest segon trimestre davant el primer trimestre de l’any», afegeixen des de l’Observatori en un comunicat.

Per la seva banda, el preu mitjà de lloguer buscat per demanda també ha augmentat en el conjunt de l’àmbit metropolità en termes trimestrals però amb menor intensitat: entre un 6,1% (segons Fotocasa) i un 6,8% (segons Habitaclia).