El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Organisme cobejat

L’Hospitalet entra en la pugna per acollir la seu de l’Agència Espacial Espanyola

  • La proposta va entrar d’urgència en l’últim ple municipal, on va tirar endavant amb els vots a favor del PSC, Cs, L’Hospitalet en Comú Podem i el PP, i amb l’abstenció d’ERC

  • «Presentarem una bona candidatura, que no vol dir que siguem els designats», comenta el primer tinent d’alcaldessa

L’Hospitalet entra en la pugna per acollir la seu de l’Agència Espacial Espanyola

Álvaro Monge

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) presentarà aquest divendres la seva candidatura per allotjar la seu física de l’Agència Espacial Espanyola.

Durant aquest mes d’octubre, es va produir una convocatòria per part del Govern per poder ubicar-hi la seu de l’Agència, que és també una delegació de l’Agència Espacial Europea. Aquesta institució s’ubicarà fora de Madrid, cosa que atén l’objectiu de l’Executiu de descentralitzar les seus dels organismes públics de nova creació.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Així, la proposta per presentar-se va entrar d’urgència en l’últim ple municipal de la ciutat, on va tirar endavant amb els vots a favor del PSC, Ciutadans, L’Hospitalet en Comú Podem i el PP, i amb l’abstenció d’ERC.

El motiu de la urgència és que els ajuntaments tenen de termini fins aquesta mateixa setmana per presentar la candidatura i, segons va assenyalar el primer tinent d’alcaldessa, Fran Belver, entre les condicions per poder allotjar la seu s’exigeix que la petició sigui formulada primer pel ple municipal.

«Entenem que és una possibilitat, una bona opció per a la ciutat i per això pensem que val la pena presentar aquesta candidatura», va assenyalar llavors Belver. «Veient les característiques que es demanen per poder tenir aquesta seu, entenem que la ciutat compta amb pràcticament la totalitat dels requeriments que es plantegen», va defensar llavors Belver.

«Considerem que seria positiu per a l’entorn econòmic de les petites i mitjanes empreses auxiliars que es poden generar en l’entorn de l’agència», va afegir el primer tinent d’alcaldessa.

Connectivitat, hotels i equipaments

Els municipis madrilenys de Robledo de Chavela o Tres Cantos, a més de Terol, Sevilla, Lleó, Puertollano o la comunitat de les Canàries, són algunes de les ciutats amb què competirà la candidatura de l’Hospitalet de Llobregat.

Entre els requisits necessaris, la futura Agència Espacial Espanyola ocuparà un espai d’uns 3.000 metres quadrats i s’ubicarà en un lloc que compti amb una àmplia xarxa d’accés a mitjans públics de transport, especialment tren d’alta velocitat i que es trobi a menys d’una hora d’un aeroport internacional.

Aquest aeroport internacional haurà de tenir connexions amb Brussel·les i París, i preferentment també amb Amsterdam, Tolosa, Roma i Praga, destinacions que amb més freqüència visitarà previsiblement el personal d’aquesta agència, que el Govern vol a més que disposi prop d’un entorn hoteler i d’un sector empresarial, educatiu i universitari «dinàmic».

L’ordre fixa l’objectiu que l’agència estigui en funcionament en el primer trimestre del 2023, per la qual cosa es valoraran aquelles candidatures que ofereixin instal·lacions ja disponibles per ser ocupades en l’inici d’aquell període, i que posin a disposició d’aquesta seu algun immoble.

«Presentem una bona candidatura»

En declaracions a la Televisió de L’Hospitalet, Belver considera que, si són elegits, seria un oportunitat vinculada als llocs de treball i a l’activitat econòmica que es generaria. «Això és el que sempre hem treballat amb el desenvolupament dels voltants de la Granvia, que és la zona més ben posicionada respecte a l’aeroport, al port i creiem que ens dona més opcions», remarca Belver.

«Presentarem una bona candidatura, que no vol dir que siguem els designats», adverteix Belver.

Notícies relacionades

«Tenim pensats alguns llocs, hem entrat en contacte amb alguns propietaris per saber la disponibilitat d’alguns espais de forma immediata. De moment, estem tenint una bona resposta», explica el primer tinent d’alcaldessa, que afegeix que la intenció de l’ajuntament «és poder presentar més d’una opció perquè sigui la mateixa agència la que pugui elegir».

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet a EL PERIÓDICO L’Hospitalet