El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Tecnologia i salut

L’Hospital de Bellvitge adquireix un tercer robot Da Vinci per incrementar un 55% l’activitat robòtica

  • Permetrà potenciar l’àrea de Cirurgia General i Digestiva, especialitat en què s’iniciaran tres nous programes

L’Hospital de Bellvitge adquireix un tercer robot Da Vinci per incrementar un 55% l’activitat robòtica

HUB

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha adquirit un tercer robot Da Vinci que li permetrà passar de les 450 intervencions quirúrgiques robòtiques anuals a les 700, cosa que suposarà un increment del 55%. La nova adquisició del centre de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) permetrà potenciar l’àrea de Cirurgia General i Digestiva, especialitat en què s’iniciaran tres nous programes robòtics.

Aquesta tecnologia d’última generació permet una cirurgia de màxima precisió amb intervencions quirúrgiques mínimament invasives, que comporten menys dolors i complicacions per al pacient, redueixen l’estada mitjana postoperatòria i incrementen la seguretat del pacient.

En els dos quiròfans robòtics actuals, el HUB realitza aproximadament cada any unes 450 intervencions robòtiques dels serveis d’Urologia, Ginecologia, Cirurgia Toràcica, Cirurgia General i Otorrinolaringologia. La incorporació del tercer robot permetrà arribar fins a les 700 intervencions en els pròxims anys en aquestes cinc especialitats, en algunes de les quals el HUB és el centre que en fa un nombre més elevat a tot Catalunya i l’Estat.

Incrementar l’activitat robòtica

Tres nous programes quirúrgics robòtics s’incorporaran al catàleg de l’Hospital de Bellvitge –cirurgia hepàtica, cirurgia biliopancreàtica i cirurgia bariàtrica–, amb l’objectiu de potenciar l’àrea de Cirurgia General i Digestiva, arran de l’evidència científica sobre un benefici més elevat pels pacients gràcies als procediments assistits per robot.

El HUB també incrementarà l’activitat robòtica en Cirurgia Toràcica, Ginecològica i Otorrinolaringologia, especialitzacions en les quals les indicacions de la robòtica segueixen en augment.

Notícies relacionades

En el dia d’avui, el sistema robòtic Da Vinci és la plataforma més innovadora per a la cirurgia mínimament invasiva. El cirurgià no opera directament sobre el pacient, sinó que ho fa assegut en una consola des d’on utilitza virtualment unes pinces, treballant amb lents de fins a 15 augments, amb una visió tridimensional d’alta qualitat i una gran precisió. El sistema tradueix els moviments del professional en impulsos que es transmeten en braços robòtics, cosa que possibilita arribar a zones de difícil accés.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO