El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Falta de vivenda social

L’Ajuntament de l’Hospitalet realitzarà inspeccions per detectar pisos buits i destinar-los a lloguer social

  • Es prioritzaran els de propietat d’entitats financeres i grans tenidors

L’Ajuntament de l’Hospitalet realitzarà inspeccions per detectar pisos buits i destinar-los a lloguer social

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), en cooperació amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC), ha aprovat un programa d’inspecció per detectar vivendes buides al municipi per destinar-les a lloguer social. L’activitat inspectora es concentrarà a les vivendes propietat d’entitats financeres i grans tenidors, que acumulen un important nombre de pisos presumptament buits i tenen una responsabilitat social i una posició diferent a la de propietaris menors.

A més, es prioritzarà l’acció en vivendes que disposen de més condicions objectives per ser utilitzades i que requereixen amb més urgència la seva mobilització per problemes de convivència o salubritat.

D’acord amb la llei del dret a la vivenda, una vegada es detecti per la inspecció que el pis compleix les condicions previstes, s’instruirà el corresponent expedient de declaració de vivenda en situació anòmala.

A partir d’allà, s’oferirà als titulars dels pisos buits o permanentment aturats la seva cessió a l’Ajuntament perquè els gestioni en règim de lloguer, amb la possibilitat que es pugui declarar l’incompliment de la funció social de la propietat i acordar el lloguer forçós de la vivenda, a més de totes aquelles altres mesures que puguin adoptar-se d’acord amb la recent llei per afrontar l’emergència en l’àmbit de la vivenda, del passat 3 de març.

Notícies relacionades

L’activitat inspectora també servirà per aplicar als propietaris de pisos buits el recàrrec del 50% sobre la quota líquida de l’impost de béns immobles (IBI), establert en les ordenances fiscals de l’Hospitalet.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO