El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

LGTBI-fòbia

Investigat un home per penjar pancartes homòfobes a l’Hospitalet el dia de l’Orgull

  • Els Mossos van obrir una investigació i van aconseguir identificar-ne l’autor, que va ser citat a declarar en dependències policials

  • A les pancartes havia escrit els missatges «No sou orgull ni sou res» i «LGTB, el vostre orgull és provocació»

zentauroepp48860452 barcelona 28 06 2019 manifestaci n del orgullo lgtbi bajo el190718183241

zentauroepp48860452 barcelona 28 06 2019 manifestaci n del orgullo lgtbi bajo el190718183241 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos d’Esquadra investiguen un home de 24 anys acusat d’un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques per haver penjat dues pancartes homòfobes a la via pública a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) durant el dia de l’Orgull LGTBI.

La policia catalana ha explicat aquest dimecres a Efe que els fets van ocórrer el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGBT, cap a les 21.20 hores, quan un home va penjar dues pancartes amb consignes homòfobes al pont de l’avinguda de la Gran Via de l’Hospitalet número 22. A les pancartes hi havia escrit els missatges «No sou orgull ni sou res» i «LGTB, el vostre orgull és provocació».

Davant aquests fets, els Mossos van obrir una investigació i van aconseguir identificar-ne l’autor, que va ser citat a declarar en dependències policials.

Agressions LGTBI-fòbiques

Justament avui, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, presidirà el plenari del Consell Nacional LGBTI, l’òrgan de participació que agrupa les entitats que treballen pels drets de les persones LGTBI, en el qual s’abordarà la problemàtica del creixement de les agressions LGTBI-fòbiques a Catalunya.

Notícies relacionades

Els col·lectius LGTBI han denunciat aquest any un centenar d’agressions LGTBI-fòbiques a Catalunya, mentre que l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya (OCH) va recollir durant tot l’any passat 189 casos de discriminacions o agressions contra el col·lectiu LGTBI, un 20% més que l’any passat.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO