El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Atenció primària

Salut obre a l’Hospitalet un mòdul de recolzament als CAP que atendrà Covid-19

  • El mòdul, el primer dels 18 que s’instal·laran abans de l’estiu a la regió sanitària Metropolitana Sud, s’ha instal·lat al CAP Amadeu Torner

  • En concret, l’espai compta amb una consulta respiratòria, dos punts per a la realització de PCR i un espai d’atenció al pacient

  • Aquesta iniciativa s’emmarca en el Pla d’Enfortiment de l’Atenció Primària

Salut obre a l’Hospitalet un mòdul de recolzament als CAP que atendrà Covid-19
1
Es llegeix en minuts

El Departament de Salut ha posat en marxa un mòdul de recolzament a l’atenció primària situat al costat del CAP Amadeu Torner de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) que atendrà l’activitat relacionada amb el coronavirus, com les proves PCR o l’atenció de pacients amb sospita de Covid-19.

Aquest mòdul, de 45 metres quadrats, és el primer dels 18 que s’instal·laran abans de l’estiu a la regió sanitària Metropolitana Sud i forma part del Pla d’Enfortiment de l’Atenció Primària, que preveu obrir 120 recintes d’aquest tipus a tot Catalunya

L’objectiu d’aquests espais és separar l’activitat Covid de la resta, garantint els dobles circuits i assegurant unamajor seguretat dels professionals i ciutadans dincs dels centres, així com recolzament als CAP que no disponen de prou espai.

El mòdul obert a l’Hospitalet compta amb una consulta respiratòria, dos punts per a la realització de proves PCR i un espai d’atenció al pacient.

Nou mòduls més al març

Durant el mes de març s’instal·laran nou mòduls més a la regió Metropolitana Sud: CAP Pou Torres (Begues), CAP Cunit, CAP Can Bou (Castelldefels), CAP Lluís Millet (Esplugues de Llobregat), CAP Pallejà, CAP Abrera, CAP La Gavarra (Cornellà de Llobregat), CAP Ramona Via (el Prat de Llobregat) i CAP Olesa (Olesa de Montserrat).

Notícies relacionades

La resta es posaran en marxa al llarg del segon trimestre a: CAP Sant Joan (Vilanova i la Geltrú), CAP Sitges, CAP Dr. Bartomeu Fabré Anglada (Gavà), CAP La Florida (l’Hospitalet de Llobregat), CAP La Granja (Molins de Rei), CAP Sant Just (Sant Just Desvern), CAP Vilafranca Nord (Vilafranca del Penedès) i CAP Sant Andreu de la Barca.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO