El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

ABUSOS A COMISSARIA

Investiguen els abusos d'una detinguda a una menor a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Hospitalet

L'acumulació de persones arrestades va fer barrejar menors i majors d'edat en una mateixa cel·la, malgrat estar prohibit

El Govern examina a 152 mossos para la guardia de Torra

El Govern examina a 152 mossos para la guardia de Torra

1
Es llegeix en minuts
ACN

Un jutjat de l’Hospitalet de Llobregat investiga els presumptes abusos sexuals patits per una menor d’edat a la comissaria dels Mossos per part d’una altra detinguda, major d’edat. 

La presumpta agressora va ser tancada en una mateixa cel·la de les instal·lacions policials malgrat que els protocols prohibeixen barrejar adults i menors. 

L’11 de novembre passat, els Mossos van acumular 23 detinguts a les seves dependències, que només té nou calabossos. La falta de places va motivar la decisió d’agrupar-los per sexes, però ajuntant menors de 18 anys amb majors d’edat, segons van confirmar fonts policials a l’ACN.

Segons ha publicat ‘El País’, la menor havia sigut detinguda per robatoris i danys, i la van tancar al costat d’una altra dona, major d’edat. Poc després va entrar la presumpta agressora, una tercera dona, d’origen colombià. Havia sigut arrestada per lesions i atemptat contra agents de l’autoritat. 

Els agents que custodiaven l’àrea de detinguts no van sentir crits, però van observar una cosa estranya a través de les càmeres de vigilància. Les imatges mostrarien la menor dreta i amb els pantalons abaixats fins als turmells. En un moment posterior, la jove es va acabar traient els pantalons i també una espècie de ‘body’ que portava a la part de dalt. Després, es va asseure en un banc al costat del bany i es va tapar amb la manta.

Els mossos es van acostar a la cel·la i l’agressora els va dir que “no havia passat res”, mentre que la menor no va dir res. Els agents van decidir traslladar-la a una altra cel·la, on la menor els va explicar que l’altra dona l’havia obligat a despullar-se, se li havia abalançat a sobre i li havia intentat fer un petó.

El jutjat d’instrucció número 3 d’Hospitalet va obrir diligències. Fonts de la fiscalia citades pel diari expliquen que podria derivar-se una “responsabilitat civil per part de la Generalitat” al tractar-se d’una menor. Tots els implicats ja han declarat davant de la jutge. 

Notícies relacionades

En paral·lel a l’actuació judicial, la Divisió d’Assumptes Interns (DAI) dels Mossos ha obert una investigació per esbrinar els motius de la decisió de barrejar menors amb majors d’edat.

Més notícies de l’Hospitalet