El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

HUMANITZACIÓ DE LES CURES SANITÀRIES

L'Hospital General de l'Hospitalet es formarà en un nou model de la prova de les corretges que pot reduir les cesàries

El maneig individualitzat permet afrontar el part de manera més respectuosa i segura per a la mare i per al fetus

zentauroepp40944798 mas periodico mama madre bebe parto190314185224

zentauroepp40944798 mas periodico mama madre bebe parto190314185224

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Hospital General de l’Hospitalet és el primer centre d’Espanya que implanta en l’equip de parts una formació reglada d’un nou model d’interpretació del monitoratge fetal. 

Es tracta d’un model que promou l’entesa profunda dels registres cardiotocogràfics (RCTG), obtinguts amb el que es diu la prova de les corretges, per valorar quina és la millor actuació que es pot dur a terme en funció de l’estat del fetus i del seu context en el procés d’adaptació al part. El model es basa en la resposta a les preguntes de 'com està el fetus’ i 'com està l’entorn’. Permet afrontar el part de manera més respectuosa i segura per a la mare i, sobretot, per al fetus. 

Els hospitals del Regne Unit en què s’ha implementat han reduït el nombre d’hipòxies cerebrals (disminució o falta d’oxigen), d’ingressos a la unitat de cures intensives neonatal, de cesàries i de parts amb fòrceps.

Aquest maneig individualitzat basat en fisiologia fetal i que considera el context clínic és un pas més cap a la humanització de les cures sanitàries, ja que posa l’estat del fetus al centre de les actuacions. En aquest model, les decisions es prenen de forma individualitzada, en lloc de seguir de forma general les recomanacions i aplicar els mateixos paràmetres a tots els nadons.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, s’aconsegueix emprendre accions puntuals per reduir l’estrès fetal i evitar danys en el nadó, en el seu cas. També permet evitar fer cesàries d’emergència innecessàries, l’ús de fòrceps o dur a terme parts per ventosa, amb les complicacions que pot suposar per a la mare.

Més notícies de l’Hospitalet 

Temes:

Embaràs