El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

EDUCACIÓ PÚBLICA

L'Hospitalet comptarà amb un nou institut escola al nord de la ciutat

L'escola Pere Lliscart ampliarà la seva oferta educativa i allotjarà també alumnes de secundària

Es tracta del segon institut escola del municipi, després de la inauguració del Gornal al setembre

plliscart

plliscart

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de l’Hospitalet i el Departament d’Educació de la Generalitat han pactat la construcció d’un nou institut escola al barri de la Florida, que acollirà els alumnes d’infantil i primària de l’escola Pere Lliscart i ampliarà la seva oferta per impartir també secundària.

Aquest serà el segon institut escola de la ciutat, després de l’obertura de l’Institut Escola Gornal el mes de setembre passat, i donarà resposta a la gran demanda de secundària derivada del vertiginós creixement demogràfic que pateix l’Hospitalet, que també ha inaugurat aquest curs un altre institut a Santa Eulàlia.

Per a la seva construcció, l’Ajuntament ha cedit provisionalment a la Generalitat un espai a la plaça del Cadí per instal·lar els mòduls prefabricats que acolliran els alumnes de secundària el curs que ve, mentre es construeix el nou institut, que se situarà al mateix recinte de l’actual Pere Lliscart.

L’acord estableix a més que, una vegada acabat l’institut i quedin lliures aquests terrenys, quedaran disponibles per a altres necessitats educatives.

D’altra banda, l’Ajuntament ha cedit també uns terrenys de 3.000 metres quadrats al carrer de Pau Casals, al barri de Centre, perquè la Generalitat pugui fer les obres de l’altre institut que es planeja construir a la ciutat pròximament.

Notícies relacionades

Des que es van començar a desplegar a Catalunya els primers instituts escola públics, el curs 2004-2005, s’han obert 28 centres, i el conseller Josep Bargalló ha anunciat la creació de 25 centres més per al pròxim curs, cosa que comportarà un increment de 1.500 places de secundària.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA