El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Trobada al barri del Gornal

L'Hospitalet de Llobregat exporta el seu model d'educació musical

Sis ciutats europees arriben per conèixer com aconseguir més cohesió social a través de l'art

fcasals45106928 l hospitalet 19 09 2019   nauguracion jornadas de on stage  180919201432

fcasals45106928 l hospitalet 19 09 2019 nauguracion jornadas de on stage 180919201432 / CARLOS MONTANYES

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

L’Hospitalet de Llobregat ha aconseguit exportar el seu model d’educació musical per a nens i joves a la resta d’Europa. L’artífex ha sigut l’Escola Municipal de Música - Centre de les Arts (EMMCA), amb la qual s’han format més de 50.000 persones des que va obrir les portes el 2005. I hi ha hagut resultats molt interessants com que a les escoles que col·laboren amb aquest centre ha pujat la nota mitjana dels seus alumnes o que ha millorat el seu rendiment en matemàtiques.

Una mostra de l’èxit d’aquest model educatiu és la trobada internacional que comença aquest dimecres a la tarda en la seu de l’EMMCA, al barri del Gornal. Sis ciutats europees –Aarhus (Dinamarca), Adelfia (Itàlia), Grigny (França), Valongo (Portugal), Katowice (Polònia) i Brno (República Txeca)– acudeixen com a convidades a participar en aquestes jornades. En aquestes ciutats, cinc centres educatius de l’Hospitalet mostraran com la música ha millorat el rendiment dels seus alumnes.

Distinció per la inclusió social

Aquesta trobada d’especialistes en educació musical de ciutats europees s’emmarca en el marc de la xarxa europea de transferència de coneixements Onstage - Escoles de Música per al Canvi Social. A més, l’Hospitalet va rebre fa just un any el segell europeu Urbact Good Practice en la categoria d’inclusió social a l’haver aconseguit crear espais reals de cohesió social a través de les arts.

Per a Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet, el reconeixement de la Unió Europeu a la promoció de la música en les seves escoles i en l’EMMCA "és un reconeixement a un treball de 12 anys que ha sigut molt efectiu per als nens i joves de la ciutat”. “L’EMMCA va néixer amb la crisi i, malgrat això, ha tirat endavant. Nosaltres som molt conscients que la música és, a més, un instrument de cohesió social”,afegeix.

Igualtat d’oportunitats

Notícies relacionades

Marín destaca el treball que s’ha realitzat a l’hora d’acostar i promocionar la cultura a les escoles dels barris que més ho necessiten. “Estem molt orgulls d’haver portat la música als barris a través de l’escola perquè fem política d’esquerres i això significa oferir igualtat d’oportunitats”.

A més del miler d’alumnes que reben classes de música, teatre i dansa a la seu central de l’EMMCA, a l’avinguda de Vilanova, 32, al barri del Gornal, mil més reben aquesta formació a través de classes a 12 escoles i instituts. Molts d’ells i  els seus professors assistiran aquesta tarda a la festa de benvinguda a les delegacions de les sis ciutats europees en l’EMMCA.

Temes:

Música