El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

SOCIETAT

L'Ajuntament de l'Hospitalet no autoritzarà que el bus transfòbic de 'HazteOír' pari a la ciutat

El consistori, ja en converses amb la Generalitat, expressa el seu rebuig i condemna els missatges discriminatoris

Els organitzadors de la campanya han anunciat que el vehicle circularà per poblacions de l'àrea metropolitana de Barcelona a partir del divendres

 

 

1
Es llegeix en minuts
MANUEL ARENAS / L' HOSPITALET DE LLOBREGAT

L'Ajuntament de l'Hospitalet no autoritzarà que l'autobús de l'organització 'HazteOír' amb missatges transfòbics retolats al seu exterior es detingui a la ciutat, si bé no pot impedir que circuli pels carrers de la població. Així ho ha comunicat el consistori català recentment.

"Tampoc es permetrà que l'autobús utilitzi megafonia per difondre els seus missatges discriminatoris", explica l'Ajuntament, que ja manté converses amb el Departament d'Interior de la Generalitat per a abordar la qüestió i les possibles mesures a prendre. Encara que l'autobús està retingut a Madrid fins que la Fiscalia es pronunciï, el consistori català ha deixat clar el seu posicionament en cas que arribi el moment.

REBUIG I CONDEMNA

El consistori expressa el seu rebuig i condemna els missatges transfòbics i discriminatoris cap als nens i nenes transsexuals expressats en l'eslògan de la campanya 'Hazte Sentir'.

L'alcaldessa, Núria Marín, ha declarat que "la discriminació per identitat de gènere és un problema molt greu, sobretot entre menors d'edat".

ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA

Notícies relacionades

L'autobús va circular ahir per Madrid i els organitzadors han anunciat que els dies 3 i 4 de març passarà per diferents poblacions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Més notícies de L'Hospitalet a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA