El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Treballadors, usuaris i veïns de Bellvitge celebren que la direcció hagi "retrocedit" en el tancament de llits

Fonts de l'hospital neguen cap pas enrere i defensen que la gestió d'un centre és "dinàmica, segons les necessitats"

El portaveu de la Junta de Personal de l’Hospital de Bellvitge, Ramon Montoya, aquest dimecres a l’entrada del recinte. / LAURA FÍGULS / ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN / L'Hospitalet de Llobregat

Treballadorsusuaris i veïns de l'Hospital de Bellvitge, a l’Hospitalet, han rebut amb aplaudiments que la direcció del centre hagi "retrocedit" en el tancament de llitstancamentllits.

Així ho ha assenyalat el portaveu de la Junta de Personal, Ramon Montoya, davant més d'un centenar de persones concentrades a les portes de l'hospital.

"La feina que estem fent tots junts és molt important. Si lluitem i ens organitzem, es poden aconseguir moltes coses", ha assegurat Montoya davant uns manifestants que han cridat en contra de les retallades i dels polítics que consideren que en són els responsables.

Montoya ha enumerat les unitats que s'han reobert i les que ja haurien d'estar tancades segons la planificació d'estiu, però on encara hi ha pacients. Aquest és el cas de la 3.1, on tres malalts es neguen a ser traslladats.

Així, el portaveu de la Junta de Personal i delegat del sindicat d'infermeria SATSE ha assenyalat que a la planta 12.1, de malalties infeccioses, encara hi ha pacients. El dia de tancament, segons la planificació estival, era el 20 de juny. "La 9.1 ha tancat dues setmanes després del previst, també la 12.2 i la 10.1", ha detallat Montoya, que ha afegit: "En la 3.1 encara hi ha malalts que es resisteixen com a rebel·lió a sortir de l'habitació i la 6.2 continua oberta amb 24 llits disponibles".

Montoya també ha afirmat que la direcció ha hagut de reobrir l'11.2, una unitat de preingrés, i obrir "de manera provisional" la unitat de reanimació postquirúrgica (RPQ).

Pel portaveu de la Junta de Personal, aquestes decisions s'han pres a causa de la "pressió assistencial". "La situació és insostenible i estem aconseguint que no es tanquin llits", ha subratllat.

Fonts de l'hospital han admès a ACN que la unitat 11.2 i la RPQ estan obertes en aquests moments, però han negat que la direcció estigui fent passos enrere en la planificació de l'estiu, ja que les gestions es fan "segons les necessitats, com en tots els centres sanitaris", i han assegurat que la situació a Bellvitge és de "normalitat".

Notícies relacionades

Més notícies de l'Hospitalet