26 de juny

Granollers amplia l’àrea verda d’aparcament del Primer de Maig i el passeig de la Muntanya

Granollers amplia l’àrea verda d’aparcament del Primer de Maig i el passeig de la Muntanya

Ayuntamiento Granollers

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El febrer del 2020 es van crear prop de 300 places d’àrea verda en l’àmbit de Primer de Maig i al passeig de la Muntanya amb el principal objectiu d’afavorir les opcions d’aparcament del veïnat i també fomentar la rotació de vehicles. Dilluns vinent 26 de juny, s’ampliaran les àrees verdes de Primer de Maig i del passeig de la Muntanya amb un centenar de places més d’aparcament.

En el cas de Primer de Maig es crearan unes setanta noves places d’àrea verda a: Carrer de Pius XII (entre els carrers d’Isabel de Villena i d’Anníbal) d’Anníbal (entre els carrers de Pius XII i Roger de Flor). A la Font Verda se sumaran més d’una trentena de places a l’àrea verda a: Carrer de Pintors Vergós (entre el passeig de la Muntanya i Josep Maria de Sagarra), Ausiàs March (entre el passeig de la Muntanya i Josep Maria de Sagarra)

Aquesta ampliació correspon a l’aplicació per fases i de forma progressiva de l’àrea verda en aquests dos barris. A Primer de Maig, la incorporació de trams dels carrers de Pius XII i d’Anníbal té l’objectiu de completar la regulació de tot l’àmbit comprès entre Roger de Flor i el riu i crear una àrea verda compacta i clara.

En el cas d’Ausiàs March i Pintors Vergós, a la Font Verda, es tracta de dos carrers amb important falta d’aparcament privat on és necessari regular l’aparcament afavorint les opcions per al veïnat a causa de la pressió de l’actual zona verda i de la demanda d’estacionament de vehicles forans a la zona.

Els vehicles autoritzats no han de disposar de cap distintiu per aparcar a l’àrea verda. Els turismes que constin al padró de l’impost de vehicles de tracció mecànica de Granollers, al corrent de pagament de l’impost de circulació i el titular del qual estigui empadronat a la zona que conforma l’Àrea Verda, es consideraran vehicles autoritzats.

Un any de les noves àrees verdes

Notícies relacionades

Aquesta implantació per fases de les noves àrees verdes de la ciutat ha permès valorar el funcionament de la regulació implantada a inicis del 2022 i disposar de dades de capacitat per definir la seva ampliació. Així, l’ocupació mitjana al llarg del dia de les àrees verdes de Primer de Maig i del passeig de la Muntanya és superior al 75%. A la nit, l’ocupació mitjana és encara més gran, per sobre del 90%. Els vehicles que estacionen a l’àrea verda són principalment vehicles autoritzats empadronats a la zona, tot i que també aparquen vehicles forans pagant la tarifa de l’àrea verda.

Al passeig de la Muntanya, on el febrer del 2022 també es van crear places d’àrea blava pròximes a l’Hospital de Granollers, es constata un índex de rotació molt bo dels vehicles, cosa que indica que s’ha incrementat l’oferta d’estacionament per a aquells vehicles que necessiten estar-hi menys de dues hores.