Entendre-hi més

May Tager, la model israeliana esquitxada per la guerra

May Tager, la model israeliana esquitxada per la guerra
3
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs

La model israeliana May Tager és l’últim fitxatge de Dior per a la campanya de Nadal i la seva elecció ha estat envoltada de dosi de controvèrsia, ja que, fins l’any passat, el seu principal rostre era Bella Hadid, el pare de la qual és d’origen palestí i tots dos han sigut molt militants en defensa de la causa palestina des de l’inici de la guerra. Amb el món en perpètua crispació, les xarxes no han trigat a incendiar-se, esquitxant de política internacional el sector de la moda. 

Però la realitat és menys controvertida. Fonts pròximes a Bella Hadid han dit a Associated Press que el contracte de la coneguda jove de 27 anys amb la casa de moda de luxe es va acabar el març del 2022, molt abans del conflicte. Tot i que Tager és una de les diverses models que apareixen a la campanya de Nadal del 2023 de Dior, també hi va ser en la versió de l’any anterior. Només s’ha de revisar el seu compte d’Instagram per comprovar-ho.

Però, ¿qui és aquesta nova cara que, amb 24 anys, arriba trepitjant fort en el món de la moda? Amb tot just 71.500 seguidors –són pocs en el sector, Hadid en té 61 milions–, Tager ja ha treballat amb marques com Giorgio Armani, Louis Vuitton, Lacoste, Loewe i Victoria’s Secret

Com la cara visible de l’agència israeliana Yuli Group que la representa, Tager ja ha conegut les llums i les ombres de la professió, en què va començar amb tot just 15 anys. Un mes després de començar a desfilar, l’adolescent va marxar a Londres durant un mes. «El primer dia em vaig perdre, vaig plorar tot el temps», explicava en una entrevista en el web israelià de notícies Ynet el maig passat. «Estava traumatitzada i la meva agència va tenir converses amb mi i em va dir que es deixés d’emmurriar; deixar-ho tot i anar-me’n a Londres va ser molt a gestionar, però, tot i així, ho vaig superar», afegia. Des d’aleshores, les seves delicades faccions i els seus 1,75 metres d’alçada han conquistat mig món.

El seu cos va dir «prou»

Tager va saltant d’una campanya a l’altra, d’un país al següent. Nova York, París, Londres, Barcelona, Tel Aviv, Milà i Göteborg són les principals ciutats on treballa. Però, en un gest poc comú entre les professionals de la passarel·la, la jove israeliana va haver de dir prou fa poc. L’alta intensitat de la seva forma de vida la va obligar a parar. «L’ansietat i l’estrès em van provocar una malaltia física que es va fer més pronunciada amb el temps», explicava la supermodel a Ynet

Notícies relacionades

«Em vaig sentir malament quan estava a Nova York, moment en el qual el dolor a les articulacions va començar a aguditzar-se, però, després d’un temps, es va posar tan malament que ni tan sols podia moure’m, ni tan sols podia desfer-me la maleta», rememorava. El seu cos va parlar-li: «para». I ho va fer. Durant dos mesos, es va retirar de les passarel·les i els sets per cuidar-se i tornar a Israel. «En termes relatius, en vaig sortir bé, però el dolor intens i el fet d’estar estirada al llit em van fer tornar a valorar la vida», reconeix. 

Ara, ja està recuperada i ha tornat amb tot per ser una de les cares del Nadal de Dior. Tot i així, la falsa polèmica amb Hadid l’ha convertit en focus de comentaris d’odi a les xarxes socials. Això no l’ha detingut a l’hora de continuar compartint contingut en solidaritat amb el poble israelià.