3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Igual com la finada María Jiménez, «un esperit indomable, una personalitat devastadora, una dona forta i valenta», es trencava cantant amb ràbia allò de ‘Se acabó’ –el seu màxim ‘hit’, tot un himne i lema contra la violència masclista, utilitzat precisament aquests dies per les esportistes per acompanyar Jenni Hermoso en l’escàndol Rubiales–, la vida de la cantant de Triana que ens ha deixat als 73 anys també es va esquerdar en diverses ocasions: es va casar tres vegadesamb el seu amor i el seu turment, l’actor Pepe Sancho (el mític Estudiante de la sèrie ‘Curro Jiménez’), va haver d’afrontar el tràngol de la mort de la seva primogènita, Rocío, en un accident de trànsit, que la va sumir en una profunda depressió, i fer el cor fort per denunciar públicament els maltractaments que havia patit.

La mort de la popular cantant, ‘bailaora’ i actriu arriba just tres dies després de la mort d’un altre dels rostres més estimats i famosos de la televisió, María Teresa Campos. «Va dedicar la seva vida als seus dos fills, Rocío i Alejandro, les seves passions, els seus amics, els quals va cultivar i va estimar amb gran generositat fins al final dels seus dies, a la seva germana Isabel, que adorava, i sent bandera de llibertat», diuen les paraules amb les quals han informat de la trista notícia la família de l’artista sevillana.

Èxits i penes

La seva vida va estar marcada per grans èxits professionals (des dels 15 anys omplia ‘tablaos’ flamencs de la capital sevillana) i successos punyents. I per un amor que va ser portada de revistes, d’anades i vingudes, i d’escàndols. Jiménez i Sancho es van estimar amb bogeria, massa, tant, que en moltes ocasions no van saber gestionar en fred els seus sentiments. El seu idil·li va ser un dels més tempestuosos que es recorda: passió desmesurada, problemes d’alcohol, maltractaments... «Em va anar arraconant i abandonant», va explicar.

«Va ser un enamorament sobtat, però després van ser 20 anys de punyalades», va explicar María de Pepe, al qual va conèixer a Casa Lucio, el conegut restaurant de Madrid. Ell va explicar així com va sorgir la flama: «Després de vuit mesos de festeig, la María em va proposar matrimoni i jo vaig dir que ‘bé’. Crec que, llavors, no estava enamorat, perquè sis mesos després vaig saber que ho estava».

Casament amb escàndol

Asseguren que es van jugar a cara o creu la ciutat on es casarien: València, la terra de l’actor, o Sevilla. Va guanyar aquesta última, i 3.000 convidats no es van perdre aquell casament de l’any. «Aquell dia el Estudiante em va muntar un escàndol, que jo em volia separar aquell mateix dia d’ell. Psicològicament em va tornar boja aquell dia», va explicar la cantant sobre el dia del seu casament en un documental.

La ‘cantaora’ havia sigut mare soltera de la seva filla Rocío, però l’actor la va acollir com si fos seva, i li va donar el seu cognom. Més tard tots dos van ser pares del seu fill, Alejandro Sancho.

Cop dur

Un any després del naixement d’Alejandro, va arribar la primera de les seves separacions. Però no trigarien a tornar de nou. El gener del 1985, María va patir el revés més gran de la seva vida: la mort de la seva filla Rocío en un accident de cotxe. Aquella tragèdia la va sumir en una profunda depressió, però també la va tornar a unir a l’actor.

Va ser llavors quan va arribar el segon casament, es van casar el 27 de febrer del 1987 a Costa Rica amb el seu fill Alejandro.

Però els problemes no van trigar a tornar, regats d’alcohol i infidelitats de l’actor, molt possessiu i gelós amb la seva dona, a la qual va arribar a allunyar de la seva carrera artística.

Notícies relacionades

Ella es va quedar a casa cuidant-se del seu fill mentre l’actor continuava triomfant, per això després va explicar com el seu marit la va anar anul·lant, apartant-la i traient-li tot el que volia. Ho va explicar anys després, renascuda de les seves cendres, aquella nova diva María Jiménez, totalment empoderada que es vestia com una diva amb plomes de paó, tornant a marcar el pas, amb el cap amunt, valenta i amb estilàs.

Va tornar l’estrella que sempre va ser. Ell, per la seva banda, també va recompondre la seva vida, fins que va morir fa una dècada.

Temes:

Flamenc Música