5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No tota la muntanya és glamur al món ‘celebrity’. A alguns també els fa tornar bojos un casament extravagant i de baix caixet, sense més ‘dress code’ de convidada perfecta que la primera peça que agafen de l’armari. Sí, sí, uns texans poden valer per donar-li el «sí, vull» al teu xicot i xef ‘punkarra’, o un senzill biquini, per descomptat, blanc, per prometre-li amor ‘etern’ a l’última de les teves conquestes. Els famosos mai deixen de sorprendre’ns. Ja sigui pel vestuari, la localització o la temàtica, aquí hi ha un repàs dels matrimonis més originals, cridaners i estranys que van causar sensació a les pàgines del cor.

Cristina Pedroche i Dabiz Muñoz, amb texans al vestidor de casa

Ja ha plogut des d’aquell 24 d’octubre del 2015 en què la col·laboradora de ‘Zapeando’ Cristina Pedroche i el xef de Diverxo, Dabiz Muñoz, es van dona el ‘sí, vull’ de la manera més planera i d’estar per casa que es recorda: tot just el cuiner va tenir a la mà els seus papers de divorci ja firmats, la parella va celebrar una cerimònia íntima al vestidor de casa, davant notari i amb la sola presència dels seus pares. Ah, i amb sabatilles i texans. L’original núvia, avui ja feliç mare primerenca d’una nena anomenada Laia, duia una brusa salmó, vambes, una cua i un collaret amb el seu nom, regal de la seva àvia. Com a símbol d’aquesta unió, es van col·locar dues aliances d’or negre dissenyades per ells mateixos. «Després de la cerimònia, en Dabiz se’n va anar a treballar i jo me’n vaig anar a casa dels meus pares a menjar amanida de pollastre i un pa de pessic de xocolata que em va fer la meva cosina Marta», va comentar la presentadora a la revista de la salutació.

Yoko Ono i John Lennon, ‘sí, vull’ a «la roca de la fi del món»

Farts dels paparazzis de Londres, John Lennon i Yoko Ono van planejar casar-se en un casament secret. La idea era fer-ho mentre travessaven el canal de la Mànega, però no van poder agafar el ferri per problemes amb els passaports. Després, van voler volar a París, però més traves burocràtiques ho van impedir. Per fi, el casament més odiat de la música pop es va produir a Gibraltar, el 20 de març de 1969. El consolat anglès va obrir a les nou i el tràmit va durar 10 minuts. Els nuvis, de blanc i amb les seves respectives melenes i ulleres rodones, es van fer la foto amb el document i van sortir cames ajudeu-me de «la roca de la fi del món», com es referia al Penyal l’autor d’‘Imagine’. Per a l’artista incompresa, aquell lloc era «horrible». I per això mai ha tornat a l’escenari on es va casar amb el ‘beatle’.

Katie Holmes i Tom Cruise, una pinta, una paella i un gat

Sis anys va durar el matrimoni entre Tom Cruise i Katie Holmes. El 2012, ella li va demanar el divorci al·legant diferències irreconciliables i va sol·licitar la custòdia de la seva filla, Suri. La causa principal: l’obsessió per la cienciologia del seu marit. Lluny va quedar el record del fastuós casament dels dos actors, un enllaç que va convertir un poblet de Roma, Bracciano, en un luxós plató de Hollywood, pel qual van desfilar Jennifer Lopez, Will Smith, David Beckham, Jim Carrey... El casori, que va costar gairebé quatre milions, va ser en realitat una festa perquè el ritu matrimonial de la cienciologia no té cap validesa. Els perfectes nuvis, d’Armani, venien casats dels EUA pel civil, però en aquell castell medieval, el ‘castello’ Orsini-Odescalchi, el nuvi li va regalar a la núvia un gat, una pinta i una paella, com mana la tradició d’aquesta creença que després va arruïnar el matrimoni.

Tom Cruise i Katie Holmes, el dia del seu casament, el 18 de novembre del 2006.

AFP / ARMANI

Pamela Anderson i Kid Rock, amb vestit de bany blanc i radiant

La famosa actriu Pamela Anderson, que als 90 es va convertir en la ‘sex symbol’ del moment després d’interpretar C.J. Parker a la sèrie ‘Baywatch’ (‘Los vigilantes de la playa’), s’ha casat en cinc ocasions. Però sens dubte el seu casament més recordat va ser l’espectacle que va muntar l’estiu del 2006 amb el músic Kid Rock: després d’una relació borrascosa durant l’any anterior, van tornar a retrobar-se i es van unir en matrimoni a bord d’un luxós iot a Saint-Tropez, a la Costa Blava francesa. La cerimònia es va estendre per unes altres tres ciutats dels EUA. Els nuvis només van dur banyadors –un biquini blanc ella– i barrets de mariner. En el seu primer casament, el 1995, amb el rocker de Motley Crue, Tommy Lee, Pamela també va caminar fins a l’altar abillada amb un petit biquini.  

Pamela Anderson i Kid Rock, de lluna de mel a Saint Tropez, costa Blava francesa, l’agost del 2006.

 Kim Kardashian i Kanye West, de Versalles a un castell a Florència.

Tot i que es van divorciar a finals del 2022, Kim Kardashian i Kanye West ho van donar tot (desemborsant 12 milions de dòlars) al seu casament de conte de fades el 2014. Per fer-ho van traslladar tota la ‘troupe’ de la seva televisiva família i amics a París, on van tenir lloc diverses festes precasament. Valentino i Giancarlo Giammetti van oferir un ‘brunch’ al seu castell de París en honor als nuvis. Després, els enamorats van organitzar una festa per a un centenar de persones al saló dels Miralls del palau de Versalles, lloc on al principi volien celebrar l’enllaç. Ho van acabar fent al castell del segle XVI de Forte Belvedere, a Florència. Milers de dòlars en arranjaments florals i actuacions en directe d’estrelles, com Andrea Bocelli, John Legend i Lana del Rei, la cantant preferida de la ‘influencer’, que aquell dia va triar un vestit de tall sirena amb encaix blanc de Givenchy.

Kim Kardashian i Kanye West, en una imatge del seu casament en un castell del segle XVI de Florència, el 2014.

INSTAGRAM