Membre selecte de ‘Forbes’

Kim Kardashian ja és milmilionària gràcies als seus negocis de roba i maquillatge

  • El futur exmarit i pare dels quatre fills de l’empresària i ‘influencer’, Kanye West, també apareix en la famosa llista de la revista, ell amb un patrimoni de 1.800 milions de dòlars (1.500 milions d’euros), fruit de la seva carrera musical i de les seves vambes

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fa una décadaKim Kardashian va aparèixer per primera vegada a les pàgines de ‘Forbes’. El 2011 l’estrella de la televisió havia cridat l’atenció a la revista pels seus seguidors a Twitter. Ja tenia 6,6 milions, una mica menys que el mateix president Barack Obama, però una mica més que l’actor de moda Ashton Kutcher. Cinc anys després va acaparar la portada de la mateixa publicació després d’arrasar amb el seu joc Kim Kardashian: Hollywood, a iOS i Android, en el qual els participants havien d’augmentar la seva fama i reputació per fer-se amb ‘celebrities’ i ser les estrelles de les alfombres vermelles. Una aventura aparentment fàcil amb què va augmentar el seu patrimoni amb 51 milions de dòlars en només un any. Sis anys després, la més famosa del clan Kardashian ha aconseguit colar-se en el selecte club ‘Forbes’ dels empresaris amb fortunes per sobre dels mil milions de dòlars (uns 844 milions d’euros) gràcies als seus negocis de maquillatge i roba per modelar el cos, KKW Beauty i Skims, segons informa la revista ‘Forbes’.

Als seus 40 anys, Kim ha debutat en la llista de milmilionaris també gràcies als ingressos derivats dels seus acords publicitaris i «petites inversions», assenyala la revista.

Els seus negocis estrella

La protagonista del programa de telerealitat ‘Las Kardashian’ va crear el 2017 KKW Beauty seguint els passos de la seva germanastra Kylie Jenner (un model similar de venda directa al consumidor a través del màrqueting directe a les xarxes socials). El seu primer llançament, 300.000 kits de ‘contourning’ que es va esgotar en dues hores. «És la primera vegada que deixo de tenir acords de llicència i em converteixo en propietària», va explicar Kardashian West a ‘Forbes’ el 2017, quan va anunciar la seva línia de cosmètics. El 2018, el negoci es va expandir a ombres d’ulls, correctors, llàpissos labials i fragàncies, amb la qual cosa ja generava prop de 100 milions de dòlars en ingressos. L’any passat va vendre el 20% de la seva propietat al conglomerat Coty per uns 200 milions de dòlars (gairebé 170 milions d’euros). ‘Forbes’ estima que la participació de Kardashian a KKW Beauty arriba ara a uns 500 milions (422 milions d’euros).

El 2019 Kim va llançar Skims. Es va associar amb dissenyadors, com Natalie Massenet, de Net-a-Porter, i Andrew Rosen, de Theory, i va aprofitar els seus milions de seguidors a les xarxes socials per aixecar la marca. Va ser un èxit rotund i meteòric. A més, durant el confinament de l’any passat per la Covid els consumidors s’han interessat encara més per la seva roba ‘confy’ per ser al sofà durant llargues hores, així com les seves faixes modeladores per aplanar la panxa sota un vestidàs de nit.

Milionària també a les xarxes

Kim Kardashian West, el seu nom complet a Twitter, on ara té 69,7 milions de seguidors, així com 213 milions de seguidors més a Instagram, té una participació majoritària a Skims (companyia que està valorada per sobre dels 500 milions de dòlars). Segons la revista, la seva participació ascendiria a 225 milions de dòlars (190 milions d’euros), suficient per elevar la seva fortuna als mil milions.

A això cal sumar-hi el valor de les seves tres vivendes a Calabasas (al nord-oest de Los Angeles), a una cartera de valors –que inclouen accions de Disney, Amazon, Netflix i Adidas que el seu futur exmarit Kanye West li va regalar per Nadal el 2017–, així com altres rendes.

La revista calcula que l’empresària tenia un patrimoni d’uns 780 milions (gairebé 660 milions d’euros) l’octubre passat i des d’aleshores ha incrementat la seva fortuna fins a la xifra rodona de 1.000 milions. Com ella mateixa va tuitejar el dia que va ser portada de ‘Forbes’, burlant-se dels que l’havien criticat durant anys: «No està malament per a una noia sense talent».

L’ensopegada en la llista de Kylie

Notícies relacionades

No és la primera integrant del clan Kardashian a ser reconeguda per la publicació, ja que el 2019 la seva germanastra Kylie Jenner va ser nomenada com la milmilionària «feta a si mateixa» més jove del món gràcies al seu negoci de maquillatge Kylie Cosmetics, tot i que el títol va ser rectificat poc després, i ‘Forbes’ va aclarir que algunes xifres estaven inflades.

Així mateix, ‘Forbes’ també ha inclòs aquest any el raper Kanye West, amb el qual Kardashian té quatre fills i està en procés de divorci, amb una fortuna estimada en 1.800 milions de dòlars (uns 1.520 milions d’euros) generada pel seu negoci de vambes Yeezy i la seva carrera musical.