Club d’Estil

‘Anti-wedding’ o antibodes: la tendència de casar-se fugint de casoris com el de Tamara Falcó

Com vestir si et conviden a una boda: ‘look’ de dia, de nit, colors prohibits, sabates, pentinat...

Tot sobre «la boda de l’any» Tamara Falcó i Íñigo Onieva

Boda de Tamara Falcó i Iñigo Onieva: última hora de l’enllaç, convidats i celebració a El Rincón

Wes Gordon, de pupil de Carolina Herrera a «salvabodes» de Tamara Falcó

‘Anti-wedding’ o antibodes: la tendència de casar-se fugint de casoris com el de Tamara Falcó

IVAN PUJOL PHOTOGRAPHY / BODAS.NET

5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No tothom pot o vol casar-se com Tamara Falcó (i el seu inefable amor, Íñigo Onieva). Fa mesos en boca de tots, «la boda de l’any», el xou de l’any, que copa titulars i entreté l’audiència.

I, per fi, aquest dissabte s’ha complert el somni de la marquesa de Griñón que anava cap a monja. Primer, vestir-se de blanc (després de la plantada de les dissenyadores basques de Sophie et Voilà, que no li van voler replicar un Chanel exposat en un museu de Nova York, va acudir al seu rescat Wes Gordon, el pupil de Carolina Herrera). Segon,celebrar un convit amb magnificència, amb 400 convidats vip i sense mòbils que fastiguegin l’«¡Exclusiva!», al seu palau d’El Rincón (la propietat que ha vist passar reis, dictadors i on es va rodar ‘La escopeta nacional’ i el seu propi ‘reality’ de Netflix). I tercer, lligar en curt, davant de tot Espanya, aquest nòvio díscol que l’hi ha fotut com a mínim una vegada (reconeguda per ell).

No, no tothom aposta per un espectacle d’aquest calibre per al dia de la seva boda. Al contrari, els estudis del sector apunten que l’última moda són bodes que no ho semblin: en diuen ‘anti-wedding’ o antibodes i són cerimònies poc convencionals i menys encara tradicionals que despunten per la seva originalitat i per la personalització en els detalls, segons els gustos dels nòvios i dels convidats. És la nova moda entre els contraents més joves.

A principis d’any ja vam parlar al Club d’Estil de les tendències de bodes 2023 que avançava el portal Bodas.net, on la novetat eren els enllaços festivalers i les cerimònies alternatives i relaxades. I un estudi realitzat per Pinterest també ho confirma: les bodes d’avui en dia són cada vegada menys convencionals.

El que busquen els nòvios

Notícies relacionades

La recerca a internet de conceptes com ‘anti-bride wedding’ han experimentat un creixement del 490%. També han crescut altres cerques com «vestits de dama d’honor diferents»(+520%), «vel de nòvia de colors» (+260%) i temes tan poc habituals en el món de les bodes com «boda Barbie» (+140%), per l’influx de la pel·lícula ‘Barbie’, protagonitzada per Margot Robbie i Ryan Gosling, que s’estrenarà la setmana que ve però que des que es van filtrar les primeres imatges del rodatge a l’estiu ha fet que es torni a posar de moda l’estil ‘Barbiecore’ que tant es va portar a principis dels 2000 (que no és res més que anar de rosa de cap a peus).

Però, ¿què engloba aquest concepte que està captant l’atenció de les noves generacions?

¿Com es defineix una antiboda?

Lluny de connotacions negatives, el terme té un significat completament diferent. Es tracta d’un moviment reivindicatiu que trenca amb el passat i que estan experimentant les noves generacions. Com explica Laura Hernández, editora en cap de Bodas.net, «no és més que celebrar una boda segons els gustos i normes que la parella vulgui posar, deixant de banda els protocols més establerts». Les parelles volen celebrar un dia que els defineixi, que mostri el seu caràcter i personalitat.» En general, són enllaços més íntims i relaxats en què els nòvios només s’envolten dels seus familiars i amics més pròxims. Només el cercle més íntim (sense el compromís d’haver de convidar certs parents amb qui no hi ha tracte). A més, són celebracions on es cuida fins a l’últim detall perquè el reduït nombre de convidats s’ho passi bé.

¿En què es diferencien?

És habitual que el banquet sigui més dinàmic i no hi hagi seients assignats, sinó que els convidats i fins i tot els nòvios decideixen lliurement on asseure’s. Una altra opció és el banquet tipus bufet perquè tothom tingui llibertat de moviment en tot moment. A més, en aquestes bodes es dona molta importància a les cerimònies simbòliques –com la de la sorra (els nòvios vessen sorra de diferents colors en un mateix recipient) o la de la llum (els contraients porten una espelma i encenen alhora una de més gran)–, així com la il·luminació i la decoració de l’espai elegit.

¿Com és l’estètica?

La nòvia podria anar perfectament amb sabatilles o botes i triar un vestit de color vermell, blau, daurat, rosa, groc... i fins i tot negre (de tot el cos, com a degradat a la faldilla, al cinturó, a les flors...). També podria triar un conjunt combinat de dues peces, ja sigui amb una faldilla amb ‘crop-top’ o amb pantalons i americana, o bé amb un model ‘blazer’, molt de moda entre les tendències nupcials d’aquest any. O bé un vestit curt. En l’apartat de complements també reina l’originalitat, per exemple els vels de colors. Pel que fa al nòvio, està de moda el vestit ‘casual’ i fins i tot les bermudes.

Records ‘genderless’ o personalitzats

En general, el 91% de les parelles entreguen algun detall als convidats, segons un estudi del portal Bodas.net. Però per si per algun motiu es reconeix la generació mil·lennista i zeta és per haver trencat amb les etiquetes de gènere, per això els detalls volen agradar tots els convidats per igual. La tendència alternativa és la personalització del detall per a cada convidat o per grups: un regal per als solters, un altre per a la família, un altre per als nens, un altre per al millor amic... Està molt de moda, per exemple, crear i regalar un perfum propi per a la boda i8 que després pot servir com a fragància de la llar. També està de moda el detall ecològic (llavors, plantes, sabons ecològics...) o un regal amb finalitats socials relacionat amb alguna oenagé.

¿És una tendència molt estesa?

Sí, molt més del que es pot pensar. Segons dades d’una enquesta de Bodas.net, un 62% afirma que la seva boda serà una barreja entre el toc tradicional i el menys convencional. Només el 25% tria una celebració fidel a les tradicions i el 13% vol que la seva boda no sigui gens convencional. Entre les tradicions que més se segueixen encara hi ha la pluja d’arròs, pètals o el confeti al sortir de la cerimònia (82%); una peça vella, una de nova, una de regalada i una de blava (78%) i el primer ball nupcial (76%).