Televisió

Mamarazzis: trànsfugues i fitxatges estrella, el canvi de fitxes entre Atresmedia i Mediaset

Mamarazzis: els convidats al precasament d’Edurne i De Gea hauran de vestir de blanc

Edurne i De Gea, els secrets del seu casament; Adeu a ‘Sálvame’

Mamarazzis: trànsfugues i fitxatges estrella, el canvi de fitxes entre Atresmedia i Mediaset
3
Es llegeix en minuts
Lorena Vázquez
Lorena Vázquez

Periodista

Especialista en premsa rosa

ver +

El mes de juny, per als titellaires de la comunicació audiovisual, és sempre una època convulsa. El final de la temporada i l’arribada de l’estiu marquen el tret de sortida per al començament del mercat de fitxatges i les renovacions, o no, de contractes de col·laboradors i programes. Els periodistes estem acostumats als canvis laborals i a sentir els colors el just perquè és probable que qui avui és el teu company, demà sigui la teva competència. El primer comiat d’una redacció t’entristeix i et remou, però quan ja has fet cinc mudances d’ordinador i estoig, la teva capacitat d’adaptació (i supervivència) és tan ràpida que no deixa temps per a la pena.

Notícies relacionades

Els fitxatges sorpresa, l’aparició o cancel·lació de programes i els moviments en els horaris de la graella són d’allò més habitual just abans de les vacances d’estiu, però el que està passant aquesta temporada entre Atresmedia i Mediaset és un enfrontament mai vist. Amb l’arribada d’Ana Rosa Quintana a les tardes de Telecinco al setembre, Atresmedia ha passat al contraatac i estem assistint a una desbandada de col·laboradors històrics i habituals de Mediaset, que salten del barco de Telecinco per fitxar per la competència. Adela González (expresentadora de ‘Sálvame’), Beatriz Cortázar, Paloma García Pelayo, Cruz Morcillo (excol·laboradores d’‘El programa de Ana Rosa’), entre d’altres, són algunes de les treballadores de Mediaset que han fet les maletes i que ja es preparen per arribar a San Sebastián de los Reyes. Com que els periodistes som molt tafaners i tenim la gran sort de poder anomenar-ho «deformació professional», l’allau de col·laboradors trànsfugues ens està donant molta vida. Es parla que les que seran col·laboradores de cor, Beatriz i Paloma, han engreixat amb escreix el seu caixet i percebran una generosa quantitat de 5 dígits al mes per les seves intervencions en diferents programes del cor d’Antena 3 i La Sexta. Gema López, ex-‘Sálvame’, també estaria negociant la reincorporació a la cadena per després de les vacances. 

El que és clar és que Atresmedia torna a apostar pel cor i per un entreteniment relacionat amb la crònica social. Una molt bona notícia per a les Mamarazzis i per a tothom a qui ens interessa i respectem la premsa rosa. ¡Ja era hora, estimats!. Durant molts anys, sobretot als anys 90 i fins al 2010, el cor tenia un pes indisputable a les cadenes de televisió espanyoles i qualsevol espai que tractés la vida dels famosos arribava a altíssims índexs d’audiència. No obstant, a poc a poc i de manera silenciosa, Antena 3 va perdre l’interès en els temes de la coloraina i el 2011 va posar punt final a l’històric ‘Dónde estás corazón’, l’últim programa del cor de la seva graella íntegrament dedicat al món rosa. Des d’aquell moment, la crònica social va desaparèixer per complet d’Antena 3, que va decidir apostar de manera radical per una televisió familiar i un contingut «blanc». Han hagut de passar 12 anys perquè el cor hagi deixat d’estar injuriat i torni a ser benvingut a Atresmedia. Aquest canvi de cicle també coincideix en el temps amb el final del programa ‘Sálvame’, el vaixell insígnia de l’entreteniment a Mediaset durant més d’una dècada. El final d’aquest programa, que passarà a la història de la televisió, tant si es vol com si no es vol, també ha marcat el final d’un estil d’entreteniment televisiu que ja poc tenia a veure amb la crònica social. Un dels exdirectors de l’espai, Alberto Díaz, també ha sigut repescat per la cúpula d’Atresmedia, que li confiarà el tram final del programa diari ‘Espejo Público’, que continuarà presentant Susanna Griso. Des de Mamarazzis, els desitgem molta sort a tots, companyes i companys de Mediaset i Atresmedia. ¡Llarga vida a la premsa rosa!

Temes:

Mamarazzis