Mamarazzis

Adeu a Sálvame, el missatge ocult a Piqué de la nova cançó de Shakira i el dubtós feminisme d’Ana Obregón

  • Entremaliadura a Google Maps: converteixen la casa de l’exsogra de Shakira en el castell de «La bruja piruja»

  • Belén Esteban, la Shakira del poble

Adeu a Sálvame, el missatge ocult a Piqué de la nova cançó de Shakira i el dubtós feminisme d’Ana Obregón

CHRIS GRAYTHEN / AFP

3
Es llegeix en minuts
Laura Fa
Laura Fa

Periodista

Especialista en premsa rosa

ver +

SÁLVAME

‘Se acabó’, com diria María Jiménez. Queden poques setmanes perquè s’acabi el programa de tarda més longeu de la televisió. Ja ho van explicar els directors de La Fábrica de la Tele. L’anunci del final va ser una sorpresa per a tothom. Per al món del cor és una gran pèrdua perquè quatre hores diàries donen feina a molts professionals i perquè quatre hores diàries generen molt contingut per al sector del cor. Molts ‘haters’ s’alegren d’aquest final. I està bé perquè els ‘haters’ són això, persones sense nom que s’alegrarien de qualsevol cosa mentre puguin escopir bilis i alleujar les seves pròpies desgràcies. L’espècie humana necessita això, alleujaments. 

‘Sálvame’ està demostrant aquests dies la seva mà esquerra recorrent a la autoironia i el coratge. Tota la setmana s’ha fet referència al final del programa fent servir l’humor. Riure’ns de nosaltres mateixos, vaja. Que si un expert a fer el currículum per als col·laboradors, que si unes bruixes per netejar el plató de mals esperits, que si un agent immobiliari per traspassar el plató... Fins al final, l’objectiu serà el del primer dia: entretenir. Gràcies, ‘Sálvame’. Que ens vagi bé.

SHAKIRA

‘Acróstico’ és el nou tema de Shakira. Una mama ocellet i els seus pollets il·lustren el videoclip d’un tema que, més que referències a Piqué, és un cop al seu paper com a pare. Hem buscat al diccionari què és un ‘acròstic’ i es defineix com la constitució de versos les lletres inicials, mitges o finals del qual formen un vocable o una frase. És a dir, si busquem en la lletra trobarem paraules secretes. No, aquesta vegada no apareixen ni Clara Chía ni Gerard Piqué, però sí els noms de Milan i Sasha. És un tema amb un gran cant a la maternitat i com es pot tirar endavant malgrat els mals moments. ¿I on és el missatge a Piqué? Doncs, precisament, aquest mes de maig Piqué no viatjarà a Miami per ser els 10 dies que li toquen amb els seus fills perquè arriben les vacances d’estiu i ja els tindrà molts dies. Ja se’ls queda Shakira aquest mes, que no ve d’aquí. ¿Us imagineu una mare eludint els seus dies de responsabilitat? Publicar una cançó el mes que Piqué ha decidit no veure els seus fills segur que no és casualitat.

ANA OBREGÓN

Notícies relacionades

Aquesta setmana coneixíem la notícia que Robert de Niro ha sigut pare amb 79 anys. Més enllà de l’estupor, poca crítica hem sentit. I això feia reaccionar Ana Obregón al seu compte d’Instagram. Una seguidora apuntava que, en el tractament de la notícia, no hi havia una menció especial a la seva avançada edat per ser pare i assenyalava la hipocresia de la premsa. Obregón reafirmava aquesta observació amb una sola frase: ‘És que desgraciadament el masclisme existeix’. Sí, estimada Ana, el masclisme existeix. I sí, es va criticar molt més Obregón per ser dona, perquè existeix el masclisme. I Robert de Niro pot ser pare amb gairebé 80 anys perquè hi ha una dona jove que vol estar amb ell perquè existeix el masclisme. I Obregón pot ser àvia-mare per explotació reproductiva perquè existeix el masclisme. És que som en un món masclista, ¡oh, sorpresa!

¿Cal posar el focus en Robert de Niro? Per descomptat. Primer, per mantenir relacions afectives amb dones que podrien ser les seves netes. I, segon, per delegar directament la criança d’aquest fill en la mare, perquè és clar que per molt que visqui, deixarà orfe aquest nadó en una edat primerenca. Independentment d’això, cal recalcar que l’ús malintencionat del feminisme també ha de ser qüestionat. Ana, estimada, no utilitzis el feminisme a la teva conveniència per victimitzar-te. Si ets feminista, lluita contra el masclisme i no hi col·laboris.