‘TROUPE’ VIP

Michelle Obama i el matrimoni Spielberg visiten el Museu Picasso

  • Michelle Obama, corista sorpresa al concert de Springsteen a Barcelona

  • Les millors imatges de la visita dels Obama i Spielberg a Montserrat

Michelle Obama i el matrimoni Spielberg visiten el Museu Picasso

EFE/QUIQUE GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Michelle Obama, el cineasta Steven Spielberg i la seva dona, Kate Capshaw, han continuat avui amb les visites culturals per Barcelona. Després de la seva presència divendres amb Barack Obama al primer concert de la gira europea de Bruce Springsteen, en el qual Michelle va exercir de corista d’excepció, i la seva visita l’endemà a l’abadia de Montserrat, el matrimoni Spielberg i Michelle Obama, sense l’expresident nord-americà, han acudit aquest diumenge al Museu Picasso.

Segons un comunicat del centre, s’han mostrat «molt interessats» en l’obra de Picasso, en la història del museu i en la vinculació de l’artista amb la ciutat de Barcelona. «Atès l’interès públic d’aquestes personalitats, s’han pres les mesures de seguretat necessàries per facilitar l’accés de la comitiva al museu. S’han ressituat alguns grups de visitants i s’ha facilitat l’entrada amb flexibilitat horària», ha explicat el centre, que no ha facilitat imatges pel «caràcter privat de la visita».

L’Indiana Jones de Montserrat

A més del concert de Springsteen a l’Estadi Olímpic, els Obama i els Spielberg van acudir divendres al Museu Moco i a la Sagrada Família, i dissabte al monestir de Montserrat. En aquesta última visita, el prior de l’abadia, Bernat Juliol, va «comentar» al director de cine la proposta de rodar a Montserrat una pel·lícula sobre el pare Bonaventura Ubach (1879-1960), biblista i orientalista que va viatjar molt al Pròxim Orient.

Notícies relacionades

Segons ha explicat aquest diumenge a RAC-1 el director de Comunicació del monestir, Òscar Bardají, Ubach va ser l’«Indiana Jones de Montserrat», ja que va portar «el Caravaggio, la mòmia i els sarcòfags» del museu de l’abadia, que allotja una important col·lecció arqueològica del Pròxim Orient, reunida en gran part per aquest monjo.

Bardají ha assenyalat que el director de les pel·lícules d’Indiana Jones va prendre’n nota, però no va dir «ni que sí ni que no».