Moda

La reina dels casaments, Rosa Clará, presenta la col·lecció 2024 a la Barcelona Bridal Fashion Week

La reina dels casaments, Rosa Clará, presenta la col·lecció 2024 a la Barcelona Bridal Fashion Week

Joan Masats

3
Es llegeix en minuts

També en l’amor el coronavirus va fer estralls. Només el març i l’abril del 2020 es van anul·lar 17.000 casaments a Espanya. Però després de mesos de cancel·lacions i ajornaments a causa de les restriccions sanitàries, el 2022 el món nupcial va viure, com la resta dels esdeveniments, un ressorgir, en què els casaments van superar els nivells prepandèmics. Així, amb perspectives més que optimistes, se celebra durant aquests dies la Barcelona Bridal Fashion Week, la setmana de la moda nupcial que acull la Fira de Barcelona, en la qual 33 dissenyadors i ensenyes com Isabel Sanchís, Yolancris, Elie Saab i Atelier Pronovias presenten més de 800 vestits per a nuvis i convidades, davant l’expectant mirada de distribuïdors, compradors, periodistes especialitzats i celebritats. Així, creativitat i business amb la Fira de Barcelona com a escenari.

Dijous a la nit es va servir un dels plats forts, el xou i el sopar posterior de Rosa Clará. Clará va fundar la seva marca homònima de vestits de núvia el 1995, amb l’obertura de la seva primera ‘boutique’ al barceloní passeig de Gràcia. Des d’aleshores ha aixecat un imperi internacional, que s’ha expandit a 80 països amb més de 4.000 punts de venda.

Una de les seves estratègies més interessants va passar per comptar amb col·laboracions de dissenyadors mítics, començant pel creador d’alta costura Christian Lacroix, i continuant amb altres noms imprescindibles com el plorat director creatiu de Chanel i Fendi, Karl Lagerfeld, i un dels reis de les alfombres vermelles, Zuhair Murad. L’any passat es va aliar amb una de les famoses més buscades del nostre país, Paloma Cuevas (ex d’Enrique Ponce i actual parella del cantant Luis Miguel), qui va col·laborar en una línia de vestits de festa batejada cristal·linament com a Paloma Cuevas x Rosa Clará. Per acabar, i no menys important, hi ha les famoses (molt famoses) que l’han escollit perquè les vesteixi en el Dia D: Paula Echevarría (la primera cara coneguda que va vestir de la marca el gran dia, en l’enllaç amb David Bustamante); Paulina Rubio; Esther Cañadas; Antonela Roccuzzo, dona de Leo Messi, i Maria Francisca Perelló en el seu casament amb Rafa Nadal.

Amb aquests elements no va sorprendre que sent una marca d’èxit internacional, entre les 31 models que van passejar per una passarel·la destaquessin alguns rostres coneguts més enllà de les nostres fronteres que van causar repercussió immediata mar enllà: la model i presentadora de televisió peruana Natalie Vértiz; Andrea Martínez, parella del porter de la selecció espanyola de futbol i del Chelsea, Kepa Arrizabalaga, i la parella del cantant Álvaro Soler, la model Melanie Kroll.

Notícies relacionades

A ritme primer de música reggae (les models anaven pentinades amb trenes ad hoc) i posteriorment d’alguns èxits dels vuitanta de Kate Bush o de The Buggles amb la mítica cançó Video Killed the Radio Star, van lluir des de vestits més clàssics a creacions disruptives, modernes i sexis, ensenyant una cama (a l'estil Angelina Jolie amb el llegendari Versace amb el qual va pontificar en els Oscars del 2012), exuberants boes de plomes, cropped tops que deixaven veure la cintura, llacets i fins i tot algun short, confeccionats amb rics teixits, llenceria, tuls, etc. «Sobretot, les núvies es volen sentir còmodes i úniques amb un vestit a mida», assenyalava Clará.

El front row també estava caracteritzat per celebritats com dues glòries de l’esport patri, la nedadora Mireia Belmonte, amb un paraula d’honor negre amb plomes a l’escot, i la marxadora Raquel González; l’arquitecta Sandra Garal, nòvia del futbolista del Reial Madrid Marco Asensio; el sempre espurnejant (i elegant) Boris Izaguirre; Xavier Sardà; l’actor Carles Sans de Tricicle; Sharon Fonseca, actriu i model veneçolana i parella de l’empresari italià Gianluca Vacchi, i la també actriu mexicana Paulina Goto.