‘Costurer de les reines’

Elie Saab Jr: «Seria un honor que la reina Letizia triés els nostres vestits»

Parlem amb el CEO de la firma libanesa d’alta costura que ha escollit la Barcelona Bridal Fashion Week per debutar amb la seva primera desfilada mundial de moda nupcial

Elie Saab Jr: «Seria un honor que la reina Letizia triés els nostres vestits»

RICARD CUGAT

  • Així és la nova edició 2023 de la Barcelona Bridal Fashion Week

  • Elie Saab immortalitza l’aigua minieral Evian

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El dissenyador libanès Elie Saab (Beirut, 1964) se’l coneix com el ‘costurer de les reines’ i de l’‘star-system’ de Hollywood. La seva fama mundial es va expandir a principis d’aquest segle més enllà del Golf Pèrsic fins a tot els racons del món i va traspassar les fronteres de la meca del cine. És un dels modistes d’alta costura i de vestits de núvia més sofisticats i elegants que hi ha avui dia, i ha triat la Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW) per presentar la seva primera desfilada mundial de moda nupcial. És el convidat d’honor d’aquesta edició, que se celebra a la capital catalana fins diumenge vinent.

Hores abans de la vetllada que acollirà el Museu Marítim de Barcelona, per conèixer en primícia la seva última col·lecció, parlem amb el seu fill, Elie Saab Jr, CEO de la firma:

-¿Per què Barcelona ha sigut l’opció guanyadora per presentar els seus vestits de núvia?

-La cita de Barcelona s’ha convertit en una cita crucial per al sector dels casaments i la moda nupcial arreu del món. Des de fa temps crèiem que havíem de mostrar aquí els nostres dissenys, però hem estat esperant el moment més oportú per col·laborar, i per fi ha arribat.

-¿Quina és la inspiració de la seva última col·lecció?

-La col·lecció primavera-estiu 2024 s’inspira en el famós artista japonès Hokusai [pintor i gravador del segle XVIII, autor de, entre d’altres, la famosa ‘La gran onada de Kanagawa’]. Però com sempre, la nostra principal inspiració per a les col·leccions de núvia és la figura femenina. Volem que la dona se senti guapa, elegant i sofisticada.

«Aquesta col·lecció s’inspira en Hokusai [el famós pintor de ‘La gran onada’] i per descomptat, en una dona elegant i sofisticada»

-Les seves siluetes, rics teixits i brocats recorden els contes de ‘Les mil i una nits’, ¿continua sent aquest el seu ‘leitmotiv’?

-Per descomptat, això forma part del nostre ADN. Ens encanta fer que les dones facin realitat els seus somnis aquell dia tan especial, que se sentin com princeses sortides d’un conte.

-¿Quin seria el tret distintiu en els seus dissenys de núvia?

-No ens agrada comparar-nos amb ningú, perquè sentim un gran respecte per altres modistes, en especial pels més veterans, però també per tota una generació de joves dissenyadors que s’estan obrint pas. Però si hagués de destacar una cosa característica d’Elie Saab seria la nostra filosofia, que s’inspira molt en l’alta costura. Fem vestits de núvia dissenyats i treballats com a alta costura, si bé són més accessibles [a partir de 2.000 euros].

-Des que Halle Berry va guanyar l’Oscar el 2002 per ‘Monster’s Ball’, amb un meravellós model bordeus de transparències i flors, la firma s’ha convertit en una de les més reclamades a Hollywood. En aquesta última edició dels Premis de l’Acadèmia, una de les més elegants ha sigut Cara Delevingne, amb un model d’Elie Saab Couture. ¿Per què agrada tant entre les estrelles?

-Durant molts anys hem treballat molt dur per posicionar la marca com a sinònim d’elegància, bellesa i sofisticació, i volem continuar preservant-ho, perquè és la nostra identitat. Per això només treballem per a un cercle molt reduït de Hollywood. Seleccionem acuradament quines estrelles es vestiran amb la nostra marca, per mantenir la nostra credibilitat. És molt fàcil vestir molta gent sense més ni més, però preferim fer-ho només amb aquelles actrius que representen la nostra imatge i els nostres valors. [En aquest selecte club també hi ha Milla Jovovich, Eva Green, Beyoncé, Catherine Zeta-Jones, Charlize Theron, Eva Longoria o Lily Collins, per exemple].

«Seleccionem acuradament quines estrelles de Hollywood es vestiran amb la nostra marca, hem de mantenir la nostra identitat i credibilitat»

-El 1999, Rània de Jordània va demanar que Elie Saab la vestís per a la coronació del seu marit, el rei Abdullah. Aquell model ple de pedreria que representava tota l’essència d’orient amb l’estètica d’occident també va fer que altres reines, com Anna Maria de Dinamarca, reclamessin els seus dissenys. ¿Quan veurem la reina Letizia amb un de seu?

-Ens agrada molt la reina Letizia, l’estil que té, és meravellosa. Per a nosaltres seria un honor que triés un dels nostres vestits. Encaixa a la perfecció amb la nostra imatge i filosofia, per la seva elegància i saber estar.

Notícies relacionades

-¿Quins són els reptes i novetats de la firma?

-Ara mateix estem vivint moltes oportunitats que volem aprofitar. Com a grup estem creixent d’una manera exponencial, any rere any, però ha sigut sobretot després de la pandèmia quan hem experimentat un creixement més gran. L’any 2022 va ser el millor de la nostra història, però creiem que aquest 2023 serà encara millor. Ara, a més, acabem de treure una tercera línia dels nostres perfums. La primera va ser Le Parfum, la segona, una de més juvenil, Girl of Now, i ara hem llançat Elixir, molt sensual, com una nit d’estiu.