Del 19 al 23 d’abril

L’alta costura d’Elie Saab i l’artesania local, eixos de la Barcelona Bridal Fashion Week 2023

El saló nupcial, el més important del món amb Nova York, potenciarà el seu costat més ‘fashion’ en una edició que batrà rècords, amb desfilades de 34 dissenyadors i 350 marques de 90 països

L’alta costura d’Elie Saab i l’artesania local, eixos de la Barcelona Bridal Fashion Week 2023

BBFW

  • Elie Saab presentarà la seva primera desfilada mundial de moda nupcial a la Barcelona Bridal Fashion Week

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Només Nova York, i no és el mateix perquè són set dies d’esdeveniments escampats per tota la ciutat, i no en un mateix recinte on acudeixen 20.000 visitants, podria comparar-se amb la Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW), l’esdeveniment més gran de moda, creativitat i negoci que se celebra en aquesta ciutat». Amb aquestes paraules ha presentat aquest dijous el saló nupcial, que se celebrarà a la capital catalana del 19 al 23 d’abril, Albasarí Caro, des de fa set mesos nova directora d’una cita que és referent en el sector. «Aquí venen a tancar negoci marques d’arreu del món», ha remarcat Caro, nascuda a Miami, però que fa 25 anys que treballa a Barcelona en diferent empreses: Mango, Tous, Pronovias...

Del dia 21 al 23 més de 350 marques (el 76% internacionals) participen en la fira que atrau compradors de 90 països, i, «a una setmana de l’esdeveniment, ja hi ha acreditats els mateixos que el 2019, l’any anterior a la pandèmia, que va ser el millor any de la història», ha avançat, abans d’assegurar que augura un balanç millor aquest 2023. Tampoc ha eludit la seva responsabilitat com a motor econòmic de la ciutat: «La nostra missió és també portar turisme de qualitat a la ciutat», ha argumentat.

Més pes a la moda

I és que l’edició d’aquest any porta algunes novetats que estan movent els compradors a fer les seves maletes cap a Barcelona, fet que apuntala encara més la cita al «top mundial», en paraules de Caro, que abans que res recorda qui és l’eix de tot: «Som aquí perquè hi ha una núvia, i volem que les núvies de tot el món estiguin guapes en el seu dia més important».

En aquest sentit, Caro ha assegurat que la pròxima BBFW potenciarà molt més el seu costat ‘fashion’. No només amb una nova passarel·la (del 19 al 22 d’abril) en la qual cadascun dels 34 dissenyadors de 15 països que desfilaran la customitzarà a la seva manera, sinó que es potenciaran les grans marques d’alta costura. En primer lloc, amb un convidat d’honor «que feia anys que intentàvem que vingués a Barcelona», ha admès Caro. La marca libanesa Elie Saab, que vesteix les ‘royals’, com Rània de Jordània o Kate Middleton, i actrius de Hollywood, com Hale Berry o Cara Delevigne –als Oscars passats–, i cantants com Beyoncé, desfilarà per primera vegada i en exclusiva mundial a la BBFW amb la seva col·lecció de moda nupcial. Ho farà a la Barcelona Bridal Night, que se celebrarà el dia 19 al Museu Marítim.

Planter de luxe

Però aquest any, i sota un mateix espai (Showroom) es redoblarà l’aposta per l’alta costura amb altres figures importants del disseny internacional: Stephane Rolland, Zuhair Murad, Inés di Santo i Tony Ward, entre d’altres. «Això ens dona una visibilitat que atrau encara més els compradors», ha comentat Caro, que ha recordat que el 70% de les marques repeteixen. Aquest és el cas de ‘clàssics’ en aquesta cita, com Jesús Peiró, Rosa Clará, Atelier Pronovias, Isabel Sanchís o Yolancris, famosa també per vestir dives com Rosalía.

Posar en relleu l’artesania

Una altra de les prioritats del pròxim saló serà posar el focus en una tendència que es va constatant en la moda, en general, i en la nupcial, en particular. El gust per l’artesania. «Hem constatat que l’artesanal és el que més demanen les núvies; brodats, prisatges especials... Les núvies volen una cosa diferent per al seu vestit, que les distingeixi. A més, és una cosa que va molt lligada a la sostenibilitat, una cosa que també els importa i demanen molt, que les teles surtin de tallers pròxims i que estiguin cosides per artesans», ha explicat la directora de la BBFW.

Quarta potència mundial

Notícies relacionades

De petits tallers i artesans mestres en l’ofici Espanya en sap molt, ja que som potència mundial en aquest sector (només superada pels EUA, la Xina i el Vietnam). Cada any es produeixen prop d’un milió de vestits de núvia, i, compte, el 42% són de fabricants catalans.

Precisament, per reconèixer tant talent aquest any també debutaran en la programació de l’esdeveniment els premis Barcelona Bridal & Fashion Awards, que reconeixeran el disseny, la creativitat i l’excel·lència en cinc categories (millor vestit de núvia, millor col·lecció de núvia i de nuvi, millor col·lecció de còctel i de padrina, i millor campanya). La model Judit Mascó serà l’encarregada d’entregar-los, durant una vetllada que se celebrarà a Montjuïc dissabte vinent.